Bács-Kiskun megye negyvenkilenc felső tagozatos osztályában

-Hirdetés-

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű országos kampányt ősszel indította útjára a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tűzvédelmi és a megfelelő fűtési szabályok betartására, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, mely környezettudatos gondolkodás nagymértékben hozzájárulhat a tüzek – ezen belül is a szabadtéri- és a lakástüzek – megelőzéséhez.

Szipőcs Péter tart előadást a diákoknak

A program részeként lakossági fórumokat, valamint hulladékgyűjtési és tűzmegelőzési oktató előadásokat tartott a katasztrófavédelem negyvenkilenc felső tagozatos osztályban Bácsalmás, Baja, Kalocsa, Ballószög, Dunavecse, Kecskemét, Szentkirály, Kerekegyháza, Szabadszállás, Tass, Jakabszállás, Kunszentmiklós, Lakitelek, Tiszaalpár, Tiszakécske, Szalkszentmárton, Kiskunfélegyháza, Bócsa, Borota, Csólyospálos, Jászszentlászló, Jánoshalma, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Mélykút, Rém, Soltvadkert, Szank, Tázlár településeken.

A fiatalok érdeklődéssel hallgatták a gyakorlatias információkat

A szervezők a diákok életkori sajátosságainak figyelembevételével állították össze a foglalkozások anyagát, ahol feladatokon, előadásokon keresztül ismertették meg a fiatalokat a tűzzel, annak veszélyeivel, a tűz elleni védekezéssel és a szelektív hulladékgyűjtéssel. A rendhagyó tanórák keretében a fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták a hasznos, gyakorlatias és sok esetben új információkat.

Fotók: Bács-Kiskun MKI