Időszerű probléma: tél, hideg, autóvásárlás blindre, rossz társaság, pletykás szomszédok, ezotéria a köbön… Az orgoványi Karakterek amatőr színtársulat ilyenekkel sokkolta a közönséget a bócsai Hungarikum Házban. Mármint bemutatta a Sokkterápia című darabot vasárnap este, mégpedig nagy sikerrel. A több mint száz lelkes néző átérezhette a nehéz családi helyzetet: részeges férj, aki a felesége megkérdezése nélkül vesz autót — igaz, bizonyára meglepetésnek szánva. Aztán az anyós, aki ugyan kritikával illeti a vejét, de mégsem szeretné, ha a lánya emiatt elválna. És a férj, Béla, akit ugyan néha talicskán tol haza a baráti kör, de alapjában jó ember.

-Hirdetés-

Hát, itt aztán kap egy leckét örökre: szép és okos asszony mellett nem szabad részegeskedni, mert megszületik Petike — a férj távollétében… És hogy mi mindenben hisznek a népek? A legbutább ezotéria is súlyos tízezreket csal ki a megtévesztett, kisiklott emberek zsebéből. Viszont a részeges férj jó útra tér!

ivócimborák

A szervezőknek hála, több mint száz néző előtt mehetett le a Gellért Imréné Etelka által rendezett darab Bócsán. A lelkesedést elnézve, jövőre ideje lesz beindítani a bérletes téli színházi estéket! — Ha továbbra is így szervezkedik Tóthné Szakolczai Tünde, az új könyvtáros…

Káposzta Lajos