Miután még februárban a Köztársasági Elnök április 8. napjára kitűzte a 2018-as országgyűlési választások időpontját, a választásokon indulni szándékozó jelölteknek február 19-március 5 között lehetett összegyűjteniük az indulásukhoz szükséges 500 ajánlást a választópolgároktól. Az ajánlásokat múlt hét hétfő (március 5) 16:00-ig lehetett leadni a Választási Irodákhoz. Ezeket leellenőrizték, és amelyik jelöltnek meg volt a szükséges 500 érvényes ajánlása, azt hivatalosan is nyilvántartásba vették, mint a 2018-as országgyűlési választás jelöltjét az egyes egyéni választókerületben.

A Kiskőrösi Járás települései 3 különböző egyéni országgyűlési választókerülethez tartoznak. A www.valasztas.hu oldalon nyilvántartott adatok alapján összegyűjtöttük, hogy az egyes településeken mely jelöltekre lehet majd szavazni április 8-án. Mivel a Vira Magazin elsősorban a Kiskőrösi Járás településein történteket kíséri figyelemmel, az egyes választókerületekhez csak azokat a településeket soroljuk fel, amelyek a kiskőrösi járásba tartoznak. Bács-Kiskun Megye 03 választókerületben 8 jelölt nyilvántartásba vétele lett elutasítva, Bács-Kiskun 04-ben 15, Bács-Kiskun 05 választókerületben pedig 18 jelöltnek nem sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 500 ajánlást.

 

Bács-Kiskun Megye03. választókerülethez Soltvadkert, Kiskőrös, Akasztó, Csengőd, Tabdi, Páhi, Kaskantyú, Soltszentimre települések tartoznak a Kiskőrösi Járásból. Az alábbi jelölteket vették itt jogerősen nyilvántartásba(a nevek abc sorrend szerint):

dr. Angeli Gabriella (MSZP-Párbeszéd)
Csatlós Gábor (SZEM Párt)
Font Sándor (Fidesz-KDNP)
Jakab László József (Összefogás párt)
Jakab Gáborné (KEDN)
Kártápi Norbert (KÖSSZ)
Kerpács Rezső  (LMP)
Környei Balázs (Momentum)
Kőrös Gusztáv Tibor (MISZEP) – nem jogerős
Lakatos Ferenc (Tenni Akarás Mozgalom)
Nyutali Norbert (SEM)
Rostás Attila (EU.ROM)
Suhajda Krisztián (Jobbik)
Tóth Tibor (független)

Bács-Kiskun Megye04. választókerülethez Bócsa, Izsák, Fülöpszállás települések tartoznak a Kiskőrösi Járásból. Az alábbi jelölteket vették itt jogerősen nyilvántartásba(abc szerint rendezve a jelöltek neve):

Bodor Sándor (Magyar Kétfarkú Kutyapárt)
Borbásné Keresztes Márta (Munkáspárt)
Gál László Szabolcs (MEDETE Párt)
Gál Róbert Zoltán (Összefogás Párt)
Horváth Tamás (MSZP-Párbeszéd)
Kiss Viktor (MIÉP)
Kiss-Szeniczey Kálmán (LMP)
Kollár László (Jobbik)
Lezsák Sándor (Fidesz-KDNP)
Szimandl Noémi (CSP)
Tabajdi Péter (Momentum)

Bács-Kiskun Megye05. választókerülethez Tázlár, Imrehegy, Kecel, Császártöltés települések tartoznak a Kiskőrösi Járásból. Az alábbi jelölteket vették itt jogerősen nyilvántartásba (abc szerint rendezve a jelöltek neve):

Balla Ivett (SEM)
Bányai Gábor (Fidesz-KDNP)
Burai Martin (KEDN)
Farkas Gergely (Jobbik)
Kolompár Roland (MISZEP)
Kolompár Titanilla (Tenni Akarás Mozgalom)
Midi Melánia (LMP)
Molnár László (DK)
Németh Szilveszter (Független)
Radics Károly (KÖSSZ)
Szabadi István (UMF)
Takács Zoltán (Momentum)
Tián Pál László (Együtt Értetek)