„Vágyadnak tetemes súlya van.
De hogy a dolgok mélyére áss,
Most felemellek, hogy messze láss!”

-Hirdetés-

Nagy volumenű Városi Gyermeknapra várták az érdeklődőket június 3-án a soltvadkerti Városi Sportcsarnok előtti parkolóba, és a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, és AMI udvarába. A délután 3 órakor kezdődő, nyárias időben igen sokan látogattak el a programra.

Az ismét megrendezésre kerülő Önkormányzati Gyermeknapról Dr. Viszkók Zoltánt kérdeztük, aki összefogta és irányította a szervezőket, akik között képviseltették magukat a város oktatási intézményeinek – Általános Iskola, Önkormányzati Óvodák, Evangélikus Óvoda – dolgozói, valamint a Szülői Munkaközösségek tagjai.

Az idei évben is palacsinta, szörp és virsli – fabatkáért cserébe, amit az ügyességi, kreatív játékokon lehetett gyűjteni – várta a gyerekeket soltvadkerti vállalkozók felajánlásából, illetve rengeteg játék. Már a bejáratban parkoló mentő autók és tűzoltó autó is figyelemfelkeltő volt, de emellett volt még ugrálóvár, ügyességi gyakorlatokat igénylő játékok, lufihajtogató bohóc, óriás sakktábla valamint a Vadkerti Hunok által biztosított ügyességi játékok, íjászat, kifestő, és rovásírás gyakorlási lehetőség. 

A nap folyamán minden gyermek, legyen az soltvadkerti vagy vidéki, ingyen ehetett-ihatott és játszhatott. A költségeket a vállalkozói felajánlásokon túl, Soltvadkert város Önkormányzata viselte.

Új elem volt az úgynevezett „Felemellek” – Gyermekeket a magasba! – program, melynek során a szülők egyszerre emelték magasba gyermekeiket, szimbolizálva a következő nemzedék fontosságát.

„Köszönöm mindenkinek a segítséget, találkozunk jövőre!”

-K.Gy.-