Kedden újabb országos havazás várható, így ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

-Hirdetés-

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: hétfőn eleinte nyugaton fordulhat elő gyenge hószállingózás, majd az esti, késő esti óráktól északnyugat felől újabb, nagy területet érintő havazás kezdődik. Éjfélig nagyjából a Dunántúl nyugati, északnyugati felére jut el, és mintegy 2-3 centiméternyi hó hullhat. 
Kedden átterjed a havazás a keleti országrészre is, de a havazás fokozatosan esőre vált. Ez kedd éjfélig körülbelül a Budapest-Kelebia (Bács-Kiskun megye) vonalig jut el. Onnan keletre végig havazás várható. A Dunántúlon átmeneti ónos eső is lehet.
A várható friss hó mennyisége az ország déli felén legfeljebb 5, az északi felén 5 centiméter fölött lesz. 

A megerősödő déli, délnyugati szél az Alföldön, azon belül is főként a Tiszántúlon okozhat hófúvást kedd délutántól. Keddre számos megyére havazás, hófúvás, több megyére az ónos eső veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.
Az aktuális útviszonyokról mindig tájékozódni lehet a www.utinform.hu oldalon – olvasható a közleményben.

Forrás: mti.hu
Kép: illusztráció