Tóth Anett a János Vitéz Látogatóközpont vezetője köszöntötte a harmadik alkalommal meghirdetett dobozkép készítő pályázat eredmény hirdetésének igen szép számmal összejött versenyzőit március 15-én. Az esemény egyben kiállítás megnyitó ünnepség is volt.

Ifj. Kunhegyesei Ferenc megyei Prima díjas festőművész értékelte és válogatta ki az arra érdemes alkotásokat, hogy március 31-ig ékesítsék a látogatóközpont termeit.

A kiállítást Pohankovics András Kiskőrös város alpolgármestere nyitotta meg. Megállapította, hogy mindenki, egy igazi kis művész, és azt kívánta a gyerekeknek, hogy őrizzék meg kreativitásukat, lelkesedésüket.

Pohankovics András alpolgármester köszönti a jelenlévőket

A verseny témája mi más is lehetett volna, mint Petőfi Sándor:János vitéz című műve. Az idei évben lehetőséget biztosítottak a környékbeli iskolák számára is a versenyben való részvételre. A több mint 100 pályamunka, hét település iskoláiból érkezett, külön öröm volt, hogy Soltvadkertről óvodások is részt vettek  meghirdetett versenyben.  

A beérkezett alkotások három korcsoportban lettek értékelve.

A díjak átadása előtt a nemzeti ünnep alkalmából Supka Attila a Kiskőrösi EGYMI hatodik osztályos tanulója előadásában Petőfi Sándor: Nemzeti Dal című versét hallgatták meg a jelenlévők.

Az első három helyezett térhetett haza ajándékokkal, de nagyon sok különdíj is kiosztásra került. A legjobb dobozképeket 3-4. osztály Kunyik Cintia (Páhi), 5-6. osztály Kürti Alexa (Kiskőrös), 7-8. osztály Fekete Milán (Kiskőrös) készítették. Trunk Benedek és Schaffer Marcell a soltvadkerti két óvodás szintén különdíjat érdemelt. A kiállításon szereplő minden pályamunkát elismerő oklevéllel dicsértek.

B.M