Évről évre több fiatal vesz részt Kecel Város Önkormányzata 18 évesek köszöntése elnevezésű rendezvényén, melyet – Palásti István ötlete alapján – június 24-én este kilencedik alkalommal rendeztek meg.

-Hirdetés-

A Városháza ezúttal 94 meghívót postázott ki az 1999-ben született keceli lakosoknak, akik idén váltak, válnak nagykorúvá. Közülük 36-an fogadták el a meghívást, és vettek részt – zömében családjuk kíséretében – a Városi Múzeumban rendezett ünnepségen. A felújított pincehelyiség szinte szűkösnek bizonyult, de a kánikulában kellemes hűvöst nyújtott a vendégeknek, akik között helyet foglalt Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Farkas Gergely országgyűlési képviselő is.

Köszöntőt Haszilló Ferenc polgármester mondott, aki beszédében az 1999-es év nagyvilágban és hazánkban történt eseményeit elevenítette fel. Főtisztelendő Burányi Roland plébános a Római Katolikus Egyház részéről mondott áldást a fiatalokra, majd a Magyar Pünkösdi Egyház képviseletében Jánosi Ferenc mint az egyház Országos Ifjúsági és Családépítő Szolgálatának vezetője látta el őket útravaló gondolatokkal.

A névre szóló emléklapok mellé valamennyi fiatal ajándékot kapott az önkormányzat, az Astron Kft. és a Városi Múzeum jóvoltából. Az ünnepségen levetítésre kerültek Varga Eszter városfotói, melyeket utazásai során hazánk településein készített. A szépen összeválogatott képeket Szabóné Sendula Erika éneke kísérte, felvételről. A múzeum udvarán készült közös fotók után a fiatalok felhőtlen hangulatban szórakozhattak a Múzeumok éjszakája programjain.

KE