Imrehegy Község Önkormányzata sikeresen pályázott az Agrárminisztérium által meghirdetett HUNG-18 elnevezésű pályázaton. A pályázat célja: a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének, gondozásának támogatása.

-Hirdetés-

Az imrehegyiek „Liliomos kincsek” címmel nyújtották be pályázatukat.
A pályázat zárórendezvényére 2018. november 6-án került sor a könyvtárban.
A rendezvényt a Szent Imre nap közelében óvodás és iskolás gyerekek bevonásával pedagógusaik közreműködésével tartották meg.

A nyert összegből az óvodásoknak, iskolásoknak eszközöket vásároltak, amelyekkel elkészíthették a helyi értékeket, Imrehegy kincseit ábrázoló rajzaikat. Az elkészült művekből az alkalomra kiállítást rendeztek. Három óvodás, három iskolás kisgyerek emléklapot és ajándékot kapott.

Az ünnepi műsor keretében Túriné Czeglédi Edit polgármester asszony köszöntötte a vendégeket, majd az iskolás gyerekek Szent Imre életéről szóló történeteket, Szent István király fiához intézett intelmeiből olvastak fel.

2007-ben Szent Imre születésének 1000-ik évfordulóján, Lakiteleken Lezsák Sándornak az Országgyűlés alelnökének kezdeményezésére Emlékbizottságot hoztak létre, hogy a Szent Imre nevét viselő települések fogjanak össze. Ez az összefogás azóta is él és működik. Most a soltszentimrei értéktár és a Csonka Torony Alapítvány elnöke Schantlné Farkas Julianna volt Imrehegy vendége, aki mesélt Soltszentimréről és a település értékeiről.

Vancsuráné Varga Edit az imrehegyi értéktár képviseletében, Szőke Menyhértné könyvtárvezető segítségével diavetítéssel illusztrálva beszélt a helyi értékekről.

A pályázat záró rendezvényének vendéglátása, emléklapjai, kellékei, jutalomkönyvei, eszközei, az ajándéktárgyak (amelyekből minden résztvevő kapott), illetve a padok vásárlása pályázati pénzből valósulhatott meg.

Varga Eszter