A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda angol nyelvet tanuló nyolcadikos diákjai tanáraik, az Angol Nyelvi Munkaközösség és a Szülői Munkaközösség tagjainak segítségével a farsangzáró palacsinta napot előre hozták január 18-ra, amelyre meghívták az iskola többi tanulóját is.

WHAT IS PANCAKE DAY? Mi is a Palacsinta Nap?

Angol szokás szerint nagyböjt kezdetén húshagyó kedden, a Palacsinta Napon a farsangból megmaradt alapanyagokból, tojásból, vajból, lisztből palacsintát készítettek és lakomát rendeztek. Nagyböjtben már tilos volt a bőséges étkezés.

Palacsinta volt a díj a különféle ügyességi versenyekben is

A vidám délután keretében hatosával palacsintaevő versenybe nevezhettek be a gyerekek. A csapatokból az első három, aki leghamarabb elfogyasztotta a csokiöntettel gazdagított édességet, annak díja egy ráadás palacsinta volt.

A serpenyők virtuózai azon versenyezhettek, ki tudja fél perc alatt legtöbbször levegőbe röpíteni a palacsintát. A közönség lelkesen számolta, hányszor emelkedtek a finomságok a magasba. A győztesek természetesen itt is palacsintát kaptak.

A jókedvű délután végén mindenki izgatottan várta a tombolahúzást

A hangulatot, jókedvet fokozta, hogy táncra perdülhettek a gyerekek DJ. Grúber Balázs jóvoltából, valamint a büfé szolgált mindenféle jóval. Volt zsákbamacska, vicces hajfestés, majd tombola zárta a délutánt. Az értékes díjak gazdára találtak, ahol a fődíj egy fantasztikus csokitorta volt.

Varga Eszter