Kiskőrösön is sokan összegyűltek a város adventi koszorúja köré, hogy részesei lehessenek az ünnepvárásnak. December 3-án, Advent első vasárnapján sokak örömére  megérkezett az első hó is. A Kőröl-Körül Nők Egyesülete, valamint a Kiskőrös Városért Alapítvány tagjai vasárnap délelőtt szakadó hóesésben készítették, szépítették az adventi tér két fő elemét. 
Az esti gyertyagyújtáson Sutus Etelka köszöntője után Papp János, a Baptista Egyház elnöke mondta el ünnepi gondolatait.
„December 3-a a Fogyatékkal élők világnapja. Ezek a fogyatékkal élő emberek sokszor a sokkal több küzdelem ellenére boldogabbak mint mi, egészséges társaik. El tudják fogadni, hogy a világ attól olyan jó, hogy  ők is részesei. Advent nem csupán várakozás, melyben előre tekintünk Jézus Krisztus születésére, hanem egy egyszerű kérdés napja is: Jobb-e velünk a világ? Jobbá tudjuk- e tenni magunk körül, jobbá lesz-e tőlünk a világ? Az életünk tisztességben, becsületességben, istennel kapcsolatban tudunk-e élni, s várni a Karácsonyt? Eme kérdések megválaszolásával töltsük advent heteit és törekedjünk, hogy valóban jobbá tehessük a világunkat.” 

Ezután a kiskőrösi Baptista Gyülekezet fuvolakórusának tagjai adták elő darabjukat, majd Harangozóné Balogh Zsóka képviselő osztotta meg gondolatait:
Rendkívül nehéz az ünnepvárás időszaka. Nem zárhatjuk ki a hétköznapi teendőket, meg kell teremteni az ünnep mögé a hátteret is. Munkahelyi rendezvények, óvodai, iskolai műsorokban való segédkezés és az általános karácsonyi nagy bevásárlás, nagytakarítás.
Az első gyertya meggyújtása után lassan kezdhetünk visszagondolni az eltelt évünkre. Fontos, hogy a szeretet legyen az első a hétköznapjainkban még a várakozás alatt is.
A szeretetet nem lehet kérni, csak önszántunkból adni és kapni.”

A gyertyagyújtás előtt Csóka Efraimmal, a kiskőrösi Pünkösdi Egyház lelkipásztorával imádkoztak, majd közösen meggyújtották az első gyertyát.
Fotók:Sz.Á.