Január 12-én a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményben ismét Jazz klubbon tölthették az estét a zenekedvelők. A házigazda Szürkeverebek jazzbanda mellett sztárvendégként Lombos El Marcit és a Juhász Attila Jazz Quartet csapatától Voodoopest albumukat hallgathattuk, melyet Fonogram díjra jelöltek 2016-ban legjobb jazz-lemez kategóriában.

A Voodoopest album Lombos El Marci felnőtt „meselemeze”, életszagú dalszövegeihez a magyar jazzszíntér favorit csapata, a Juhász Attila Jazz Quartet teremtette meg a minőségi, s egyben közérthető smoothjazz-hangulattal átitatott muzsikát.

Lombos Márton dalszövegíró-énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a sikerei csúcsán lévő Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, a Back II Blacknek, Nagy Adrinak, Náray Erikának, Völgyi Zsuzsinak és a Hooligans-nek is jegyzett szövegeket, ám nagy sikert aratott a a Group’n Swing együttesnek írt Retikül című slágere is.

A Lombos El Marci művésznéven praktizáló zenész a 2010-ben megrendezésre került Jazzy Jazz Dalversenyen Jazz utca 10. című dalával nyerte el az első helyezést és a legjobb szövegírónak járó díjat. Marci dalszerzőként a 2015-ös A Dal-on is jelen van, Oláh Gergő A tükör előtt című dalával.

A quartet tagjai: Lombos Márton- ének, Juhász Attila- zongora, Rieger Attila- gitár, Piri Béla- nagybőgő és Cseh Balázs-dob.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS
Előző cikkHetreckedjünk!
Következő cikkAz origami csodálatos világa