A Kiskunszt Fotóklub tagjainak képeiből nyílt kiállítás 2018. február 2-án pénteken a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban. A kiállított képek többsége táj és természetfotó, ugyanakkor portré és zsáner felvételek is láthatók a kiállítás anyagában.

A családias hangulatú kiállítást Supka Éva, Kiskőrös Városért Alapítvány elnöke nyitotta meg. Köszöntötte az érdeklődőket, a Fotóklub tagjait és külön a Kiskunszt Fotóklub két alkotóját, Daróczi Csabát és Kis Csabát.Manapság ebben  a felgyorsult világban egyre kevésbé figyelünk oda a körülöttünk zajló dolgokra, emberekre és a természetre is kevesebb figyelem irányul. A fotóklub és alapvetően a fényképészet lényege, hogy felhívják figyelmünket arra, hogy mennyi kis csoda vesz minket körül. A Kiskunszt fotóklub többek között a Kiskunság szépségeit, természeti adottságait igyekszik megörökíteni tájképein.

A fényképészet egy önkifejezési forma is. Amikor ránézünk egy képre sokszor egyértelműen meg tudjuk mondani, milyen érzések, élmények befolyásolhatták az alkotót, amikor a képet készítette. Ha rábíznánk két művészre, hogy alkossa meg ugyanazt afotót, soha nem lenne ugyanaz a végeredmény. Egy fénykép két emberről szól. Az alkotóról, aki megalkotta a képet a saját világa szerint, és a szemlélőről, aki talán a saját helyzete szerint egy teljesen más mondanivalót láthat a képen. A fényképészet ezért is nagyszerű, mert ahány ember van, annyiféleképpen lehet értelmezni egy képet. Sokszor beszédesebb egy kép, mint bármely szó. Minden fotós egy egyedi, saját stílust képvisel, ezáltal még név nélkül is sokszor beazonosítható egy-egy kép.

A Kiskunszt Fotóklub tagjai közt vannak, akik már díjakat is nyertek alkotásukkal.
Ilyen például Daróczi Csaba, aki 2017-ban az Év természetfotósa díjat vehette át. Nemrégiben 
Márki Levente, a fényképészet talán legújabb stílusával, a drónnal való fotózással kezdett el foglalkozni, melyek közül kiállításra került itt is néhány.

A kiállításon lehetőség volt kérdezni, beszélgetni is az alkotókkal, akik szívesen válaszoltak bármilyen szakmai kérdésre.

A kiskőrösi, kiskunhalasi és soltvadkerti fotósokból álló fotóklub kiállítása még két hétig látogatható a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében.

Sz.Á.