2018. április 7-én este 19 órától ismét megrendezésre került a táncház a Közúti Múzeumban. Ezek az alkalmak a Szivárvány Néptáncegyüttes szervezésében jönnek létre, a nyári hónapok és a böjti időszak kivételével, havi rendszerességgel rendezik meg.

A helyi közösség részéről megfogalmazott igényt szolgálnak ki, és mindenki számára ingyenesen látogathatók, aki kulturáltan, aktívan szeretné eltölteni szabadidejét, és közel áll hozzá a népzene, a néptánc és a hagyományok világa. A hagyományápoláson túl fontos kiemelni, hogy ezeket a táncházakat több generáció látogatja az óvodás korosztálytól az idősebbekig, így egy-egy alkalommal 60-80 fő a jelenlévők száma.

A nagy életkori különbségek miatt először a picik és a kisiskolások számára tart foglalkozást Haránt Eszter, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetője énekekkel, körjátékokkal tarkítva, majd a fiatalok és a felnőttek számára következnek a kör- illetve páros táncok.

Nem volt ez most sem másképp! Az este kellemes, családias hangulatban telt. Eszter instrukcióit követve, házaspárok, barátok, barátnők, anyák lányaikkal közösen vetették bele magukat a szatmári, mezőségi táncok rejtelmeibe. A táncház végeztével, testileg-lelkileg felüdülve, tudással bővülve távozhatott mindenki.

A Szivárvány Néptáncegyüttes vár minden kedves érdeklődőt vagy csak egy kicsit táncolni vágyót az ingyenes alkalmaikra!

K.Sz.