Kiskőrösön a János Vitéz Látogatóközpont korszerű technikai megoldásokkal, tabletes vezetéssel mutatja be Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, segítve ezzel a tanulás élményszerűvé válását, mellyel a fiatalabb korosztály kulturális és irodalmi értékek iránti érdeklődése is könnyen felkelthető.

Az országban egyedülálló turisztikai látványosság, hiszen nem csak elmeséli a látogatóknak János Vitéz történetét, hanem, részeseivé válhatnak a kalandnak.

Hogyan működik egy látogatás?

A vendégek a játék kezdetén táblagépeket kapnak, melyek egyrészről tájékoztatják őket az instrukciókról, valamint segítségükkel játékos feladatokat oldhatnak meg útjuk során a gyönyörűen berendezett díszletek között.

Minden szoba egyedi, ajtók választják el őket egymástól, az újabb színtér pedig az ajtók záródásával indul. Az interaktív kaland a patakparti jelenettől egészen a tündérországi jelenetig tart.

A látogatók egyszerre 5 fős csoportban léphetek be a labirintusba, ahol egy játék jellemzően 25-30 percig tart. A kiállítás elsődleges célközönsége a 12 éves és vagy annál idősebb gyerekek, de várják a felnőtteket is. A labirintuson kívül az emeleten múzeumpedagógiai „játékkaszinó” is működik az alábbi elemekkel: 3D puzzle, társasjáték, kódfejtő, stb. Bővebb információk a honlapon

És végül de nem utolsó sorban, mit érdemes tudni a versenyről?

Az emlékév kapcsán ezúttal egy fotóversenyt hirdettek a Kiskőrös Főterén felállított népszerű köztéri dísszel, ami a város nevét ábrázolja.

Annak, aki részt szeretne venni a versenyben, nincs más dolga, minthogy lefényképezkedjen Petőfi szülővárosának legújabb főtéri látványosságával. Az elkészült fotókat a janosvitezlk@gmail.com e-mail címre várják. Az első három legtöbb kedvelést elért kép beküldőjét értékes ajándékokkal, a legkreatívabb fotót különdíjjal jutalmazzák. Eredményhirdetés június 30-án. Kedvelésre fel!

Kutyifa Ilona