Családi napot tartottak Kiskőrösön augusztus 15-én délután a TESCO parkolójában.  Ez a kezdeményezés már egy ideje sikeres volt más városokban is, így idén Kiskőrös is csatlakozott és egy véradással egybekötött szabadidős esemény várta az odalátogatókat.

Hanák Évaa TESCO dolgozója és az esemény szervezője– elmondta, hogy szeretnék minden évben nálunk is megrendezni a családi napot valamilyen nemes cél érdekében. „Erre a napra különböző szervezetek ajánlották fel segítségüket, amikért nagyon hálásak vagyunk.”

A Megóvlak Állatbarát Alapítvány, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Család- és Gyermekjóléti Központ egy sátorban várta a kicsiket arcfestéssel, csillámtetoválással és különböző kreatív feladatokkal. Az Önkéntes Tűzoltók és a Rendőrség (Baleset és Bűnmegelőzés) is kitelepült erre a délutánra. Az ügyességi feladatok megoldásánál és a rendőrségi autó feltérképezésénél Baltás Adrienn c.r. zászlós és Kuti Erika c. r. őrnagy segítségét vehették igénybe a gyerekek. Nagy kedvencünk volt az ittasságot szimuláló szemüveg, melyben egy gúlapiramist kellett felépíteni.

A tűzoltó autónál Podobni István (Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka), Takács Péter Pál és Hlavács János tűzoltók navigálták az érdeklődő kicsiket-nagyokat, Évát pedig még munkaruhába is öltöztették. Természetesen a „vizezés” sem maradhatott el, mindenki kipróbálhatta eloltani a képzelt tűzet vagy lehűteni barátját.

Az áruházban a Mentők tartottak hősképzést. A profik szemléltetése után, egy próbababán az életmentés fontos mozdulatait gyakorolhatták.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai nagyon elégedettek voltak, ugyanis csak az TESCO áruházba 3 óra alatt 52 ember vérét vették le…elmondhatjuk, hogy az első kiskőrösi TESCO családi rendezvény nagy sikerrel zárult és elérte célját. A nap folyamán közel 90 ember adott vért és ment életet ezzel. Mindannyiunkban HŐS lakozik, ismerjük fel és kamatoztassuk!

Köszönjük minden önkéntes segítőnek a részvételt és a Kévés Autónak a felajánlást!
A sorsolás a program végén megtörtént, a nyertes véradót a Kévés Autó munkatársa kiértesíti.

 K.Sz.