A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola alsós diákjai február 7-én jelmezbe bújtak és útnak indultak, hogy elűzzék a telet. Sokan reméljük, hogy sikerrel jártak és hamarosan beköszönt a tavasz.

A diákok itt nem hagyták abba. Egész napon át tartó, tanulásmentes, zenés, táncos fesztivál hangulat uralkodott az iskolában. A hetek óta készülő jelmezcsodák végre használatba kerültek – hadseregnyi katona, tucatnyi Elza, legalább 5 labdarúgóklubnyi játékos (spanyollal az élen), Madagaszkár összes állatfaja, Zorró és Superman dublőrei, Disney hercegnői és hát az elmaradhatatlan Unikornisok léptek a parkettre és egy irigylésre méltót buliztak.

A 4.b osztály Néző Vivi néni által betanított táncára (amit egyébként a november 24-ei bálon adtak elő először a gyerekek) mindenki lábában még inkább elindult a „bugi”. Itt kell megemlítenem a hozzáértő zenekeverő emberünket – Balogh Bélát, alias nyulat – aki fantasztikus party dalokat szolgáltatott.
A pedagógusok sem maradtak ki a farsangból – csak megsúgom, hogy szerintem ők jobban várták ezt a napot, mint a diákok- tütüt húztak, szárnyakat növesztettek, vonatoztak, és ami a lényeg, lazultak – a gyerekek legnagyobb örömére.

A feldíszített termekben a szülők által hozott szendvicsek, sütemények, italok várták a bálozókat. Minden megvolt, ami egy felejthetetlen naphoz szükséges… bárcsak sosem érne véget – gondolhatták a diákok.
A vidámság nem kell, hogy véget érjen! Ez a nap is bizonyítja, hogy felnőve is őrizzük gyermeki énünket.

Kincses Szilvi