Megkezdték a felkészülést a szabadságharc ünnepére Kiskőrösön a Mohácsi Utcai Tagóvodában. Március 5-én a Pintér Művek a nagycsoportosoknak nyitott ki, hiszen támogatásukkal ingyenesen látogathattak el a Hadtörténeti Múzeumba.

Vinter József nem mindennap tart előadást óvodásoknak

A park méreteit és kiállítási tárgyak számát illetően Európában is egyedülálló létesítményben, három egymástól független kiállítást tekinthettek meg. Vinter József tárlatvezető komoly feladatot kapott, mert nem mindennap tart előadást óvodásoknak. A különleges hallgatóság meglepően sokat tudott a háborúról, a feltett kérdésekre adott jó válaszokért pedig műanyag katonát kaptak.

A legapróbb részletekre is figyeltek

Pintérné Farkas Csilla is végigkísérte a gyerekeket… a szobor- és haditechnikai parkon keresztül a makett házba látogattak, ahol sok száz harci eszköz miniatűr másolatát nézték meg. Majd átsétáltak a tüzérmúzeumba, a magyar tüzérség eszközei, öltözékei között megtudhatták például, hogy miért ezek a színei a magyar zászlónak, vagy kezükbe vehettek egy igazi ágyúgolyót.

Az egyik legnagyobb élmény

Az óvónők ezúton szeretnék köszönetüket kifejezni a Pintér Műveknek, Schwartz Józsefnek és a Fresh Fruit Kft.- nek, akik sokadszor is támogatták az óvodát.

B.M