Luther Márton élete címmel nyílt meg november 3-án, Richly Zsolt, Balázs Béla-díjas rajzfilm-rendező kiállítása a Halasi Csipkeházban. A tárlat az Óbudai Platán Könyvtár tulajdona. 
Magyarországi Evangélikus Egyház a reformáció 500. évfordulójára készülve rajzfilmet készített Luther Márton életéről. A tízrészes sorozat internetes oldala nemrégiben készült el (www.lutherrajzfilm.hu). Az alkotást október óta a DunaTv sugározza.
A reformáció 500. évfordulója kapcsán, a kiskunhalasi VII. Protestáns Művészeti és Tudományos Napokhoz csatlakozva a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre és a Pásztortűz Egyesület közös szervezésében valósult meg a kiállítás megnyitó. 
Dr. Bognárné Nagy Éva, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre elnöke köszöntötte a résztvevőket. Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke nyitotta meg a kiállítást. Friebert Tibor baptista lelkész, Szabóné Kovács Teodóra református lelkész, Honti Irén evangélikus lelkész és Hozdik Zsolt plébános köszöntötték a tárlatot és szóltak Isten igéjével az egybegyűltekhez.
A megnyitón a Reformációi Énekkar szolgálatában hallhattak az érdeklődők lélekmelengető egyházi énekeket.
A tárlat december 1-ig ingyenesen látogatható.