Megelőző sószórást végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hiszen hétfő reggelre lepelnyi hó lepte el az ország több pontját is.

A közútkezelő már a havazás előtt, valamennyi várhatóan érintett területen, főleg a forgalmasabb szakaszokon sószórást végez-  – tájékoztatta a cég még vasárnap az MTI-t.

A 2018-2019-es téli szezon első havazásánál is a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az egyes útszakaszok forgalma és az úthálózatban betöltött szerepük szerint látják el, vagyis először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak és az alacsony forgalmú bekötőutak.


A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ha még nem tették meg, akkor a nyári gumijukat cseréljék át téli közlekedésre alkalmas abroncsokra. Utazás előtt pedig feltétlenül tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, a forgalmi helyzetről a www.utinform.hu oldalon, illetve a 06-1-366-2400-as telefonszámon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának munkatársainál – olvasható a közleményében.


Forrás:mti.hu