Szeptember második hetében a KEVI 11.A osztályos tanulói egy része Thessalonikibe látogatott egy hétre, Maczelka Mária tanárnő kíséretével. Az előző tanévben kialakított cserediák kapcsolatokat erősítették meg, egy hetes kint tartózkodásuk alatt. Repülővel utaztak, ez is külön élményt nyújtott nekik. Megismerték az ottani iskolát, ami egy mezőgazdasági iskola (American Farm School). A diákok néhány gyakorlati órán vettek részt. Bőrkészítésről tanultak, oregánót morzsoltak, kertészkedtek, vagy épp szőlőbefőttet készítettek. Természetesen ezzel sokat fejlődött angol nyelvtudásuk is, ahogy azzal is, hogy angolórán vettek részt, ahol nem csak a régi görög barátokkal találkoztak, de megismertek újakat is.

Voltak csigafarmon is, ahol az éticsigákról meséltek nekik. Barlangban és múzeumban jártak, híres épületeket látogattak meg, mint például a White Tower. A hollandokhoz hasonlóan ők is sétahajóztak, és gyönyörködhettek a mámorító tenger szépségében.

A hétvégéket a fogadó családoknál töltötték, a programot ők tervezték meg, volt aki kihasználta az időt és a helyszínt, tengerparton pihent, várost nézett, vízesést csodált meg. Az angoltudás fejlesztése mellett, néhány görög szót is megtanultak az egy hét alatt. Felejthetetlen emlékekkel tértek haza.

T.R.