esemény betöltése

« Az összes esemény

  • Ez az event elmúlt.

Agócs Gergely Halason

2018-01-29

A népszerű és ismert népzenész, kutató új könyvével érkezik Kiskunhalasra, amelyet a három éve elhunyt magyar dudás barátjáról, Pál Istvánról írt. A Pásztortűz Egyesület meghívására Agócs Gergely január 29-én, hétfőn, 17 órakor tartja a Városi Könyvtárban a könyvbemutatóját.
 
Pál István (1919-2015) Madách-díjas nógrádi pásztor, dudás, a Népművészet Mestere mesekincse tárul az érdeklődők elé univerzális módon: a mesék szöveghű lejegyzésén túl a kiadvány érdekessége, hogy CD- és DVD-melléklet is tartozik hozzá. A mindösszesen 18 népmese szöveget és egy bevezető tanulmányt tartalmazó munka új, rendhagyó módon közelít a népmesék világa felé: bizonyos mesék két különböző gyűjtési szituációban is elhangzottak és rögzítésre is kerültek, így pl. a Fehérlófia Mátyás vagy a Betyárlegény két-két változatát is olvashatják és hallgathatják a kötetet megvásárló érdeklődők.
 
A könyv elején a bevezető tanulmányban Pál István hagyományos műveltségének kereteiről, Pál István mesekincséről, a szövegek közlésmódjáról esik szó, míg a bevezetés utolsó részeként Pista bácsi bemutatkozását izgalmas interjú-szituációként olvashatjuk el.
A könyv: Pál István mesél. Egy nógrádi magyar pásztorember mesekincse. címmel megvásárolható lesz a helyszínen.
 

Részletek

Dátum:
2018-01-29

Helyszín

Kiskunhalas
6400 Magyarország + Google Térkép