Az utóbbi hetekben magára talált a Soltvadkerti TE megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata és a fiúk szép sikereket értek el. A gárda a Kunszállás elleni 6-0-ás hazai győzelmet követően Lajosmizsén is nyerni tudott 2-0-ra.

A gárda két győzelemmel a háta mögött várta a hazai pályán a Jánoshalma elleni találkozót. A 24. fordulóban lejátszott mérkőzésen a vadkerti csapat 1-1-es (1-1) döntetlent játszott a tabella második helyzetjével: Frittmann – Frei (Bleszák), Szarka, Erdélyi, Márki, Vargacz, Csupity, Szamosi (Varga), Pekker (Rózsa), Radics, Soproni (Font). Edző: Ugrai Imre. Mindkét csapat nagyon megszervezte a védekezését, így az első félidőben kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Egy védelmi hibát kihasználva a 16. percben a vendégek szereztek vezetést (0-1). A bekapott gól után is lelkesen fociztak a vadkeritek és előbb Szamosi szabadrúgásból lőtt kapufája jelezte, hogy veszélyesek a hazai támadások is, majd a 45. percben egy szép támadás végén Pekker szerezte meg az egyenlítő találatot (1-1). A szünet után mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, de már egyik csapat sem tudott a kapuba találni. A vadkertiek ezzel a döntetlennel már három mérkőzés óta veretlenek.

Ifjúsági eredmény:
Soltvadkerti TE-Jánoshalma 8-3 (4-0)
Gólszerző: Lévai B. 2, Németh P. 3, Simon, Palakovics, Mike.  

A felnőtt csapat jelenleg a 8. helyen áll 24 ponttal, az ifjúságiak pedig 58 ponttal vezetik a tabellát és már megnyerték a bajnokságot a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül.

Május 13. vasárnap: 17:00
Kiskőrös LC-Soltvadkerti TE

Filus Tibor