Vidó Gábor a sámánok világában találta meg önmagát. Úgy véli a sámándob segít egy harmonikusabb, békésebb, jobb élet megteremtésében. Budapestről Soltvadkertre vezetett az útja ahol, egy kis tanyán, az erdő közepén sámándob készítő tanfolyamokat szervez. A Sámán tanyán június 15-től vasárnapig minden résztvevő elkészíthette saját dobját. Egy szertartás keretein belül felavatták az elkészült dobokat. A nap folyamán a jelenlévők tisztulási szertartásokkal, meditációval készültek az esti eseményre, hogy teljesen tiszta állapotban tudják megélni azt.

„A sámán szó maga tunguz eredetű, jelentése: Tudó Ember. Az abszolút tudás birtokosa. Ismeri az életet és ismeri a halált. Számára a véletlen nem létező dolog. A Sámánizmus egy létforma. Létét az egyensúlyozás határozza meg a bent és a kint, a lent és a fent, az alaktalan és az alakkal bíró, látható és láthatatlan, jó és rossz. Mindig a végletekkel kezdi, hogy később övé legyen a középen járás csodája, ezáltal képes a környezetében is harmóniát, békét teremteni. „-olvasható a samandob.hu oldalán

Nagy szeretettel fogadtak, éreztem egyfajta békét, ami körülvette a jelenlevőket. Mialatt Gábor mesélt a sámánizmusról arra gondoltam, ez is egyfajta hit, hiszen a sámánok mondása szerint minden Istentől ered. Egyetlen alapelve van, miszerint minden él, és mindennek lelke van. Szabad akarattal rendelkezünk, mindenkinek a saját döntése miben hisz!

Következő táborukat július 14-től tartják, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

B.M.