A 2019. évi Magyar Kultúra Napjára készülve Soltvadkert közönsége teltházas előadás keretében tekinthette meg Csiky Gergely: Kaviár című két felvonásos bohózatát a Szilveszter Társulat előadásában. Supka Éva által rendezett előadás, percekig szűnni nem akaró vastapsot váltott ki a népes közönségből.

A darab végén meglepetés várta a rendezőt: Temerini Ferenc alpolgármester úr köszöntötte virággal és Pájer Ildikó a Gyöngyház Kulturális Központ igazgatója méltatta néhány gondolattal a születésnapos Supka Évát, aki a Vadkerti Újság főszerkesztőjeként és közösségi emberként odaadóan, szívvel és tudással, számos rendezvényen versmondással, konferálással, beszélgetőműsor vezetésével, gyakorta mindezt szeretetből – önkéntesként felajánlva -, szolgálta és szolgálja Soltvadkert város közösségét, lakóit immáron húsz esztendeje. Mindezek elismeréseként várta – a színdarabban Cilit alakító Supka Évát – elismerés, meglepetés és ajándék Soltvadkerten.

Temerini Ferenc alpolgármester úr köszöntötte Supka Évát

És hogy ne csak a felnőtt lakosságnak kedvezzen a Gyöngyház Kulturális Központ, a város óvodásait és iskolásait invitálták január 21-én és 22-én kézműves foglalkozásokra a Gyöngyházba, és annak Nagy-Pál István Helytörténeti gyűjteményébe. A nevelési, oktatási intézmények éltek is a lehetőséggel.

Vidám hangulatban készültek a remekművek

Volt kenyérlángos készítés, tésztagyúrás, sütés, nemezelés, karkötő, ajtódísz, halacskás akvárium és még kézerősítő készítés is.

A foglalkozásokon – amelyeknek előkészítésén és lebonyolításában a Gyöngyház egész csapata, valamint a közelmúltban indult közösségfejlesztő program munkatársai is szorgoskodtak – százharminc gyermek vett részt.

-K.Gy.-