Nagyszerűen kezdte a tavaszi szezont a megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapata. Az együttes a bajnokság második felének első fordulójában hazai pályán tudott nyerni.
A soltvadkerti gárda március 10-én a jó játékerőt képviselő Jánoshalmi FC csapatát fogadta, akik ellen 1-0-ra (0-0) nyertek: Frittmann – Rózsa, Font, Dobosi, Frei, Radics, Pekker, Szalai, Márki, Tóth Á. (Burszki), Szabó Sz. (Pál). Edző: Holczimmer Tamás.
A mérkőzés a műfüves pályán került megrendezésre szitáló esőben. Az első félidőben a soltvadkertiek birtokolták többet a labdát, és volt néhány igazán nagy gólhelyzetük is.

A jánoshalmiak kontratámadásai nem sok veszélyt jelentettek és egy jó távoli lövésen kívül kapura veszélytelenek voltak.

A hazaiak a második félidőben is jobban akarták a győzelmet, senki számára nem volt elveszett labda a csapatban és nagyon küzdöttek a fiúk. A lelkesedés a 60. percben eredményezett gólt, amikor Tóth Árpád szerezte meg a győztes találatot. A soltvadkerti csapat fegyelmezett és taktikus játékának köszönhetően megérdemelten nyert. Meg kell említeni, hogy jól sikerült az új vezetőedző, Holczimmer Tamás és a télen igazolt játékosok, Dobosi Zsolt, valamint Szabó Szabolcs bemutatkozása tétmérkőzésen.
Ifjúsági eredmény:
Soltvadkerti TE-Jánoshalmi FC 3-2 (3-1)
Gólszerző: Sztankovics, Lévai, Katzenbach.
Március 17. vasárnap: 15.00
Szabadszállási SE-Soltvadkerti TE
Március 24. vasárnap: 15.00
Soltvadkerti TE-Harta SE

Filus Tibor