A Soltvadkerti Sportcsarnokban január 7-én 17. alkalommal került megrendezésre a Hardtoil-Speednet Szilveszter Kupa és Weinhardt János Emlékverseny. Az asztalitenisz kupa nagy népszerűségnek örvend a sportág kedvelői körében, hiszen az év első színvonalas, jó hangulatú megmérettetése.

A rangos versenyre az, a határon túlról Vajdaságból is érkeztek versenyzők.

Az eseményről Mátyus Zoltán főszervező elmondta, hogy nagy hagyományai vannak már a kupának és minden évben 100 fölötti a résztvevők száma. Idén 120-an álltak az asztalok mögé, az ország 3 megyéjének 17 településéről érkezve. Jöttek a Dunántúlról, Dunaújvárosból, Budapestről, a Vajdaságból és megyénk több településéről is érkeztek. A legnépesebb együttessel a hazaiak álltak ki – 14 fővel -, akik a 4 kategóriában 8 csapattal vettek részt. Kiemelte, hogy köszönetét fejezi ki a az asztalitenisz szakosztály minden tagjának, akik komoly előkészületekkel és munkával tették lehetővé a verseny színvonalas megrendezését. A küzdelmek 15 asztalon folytak egyidőben. A versenyen a résztvevők 1 perces néma felállással adóztak elhunyt csapattársunk és barátunk emléke előtt. Az emlékversenyre eljött Weinhardt János felesége, 3 gyermeke, édesanyja és nővére is. A versenyen indulóként vett többek között Font Sándor országgyűlési képviselő. Az eredményhirdetésen a résztvevőket Lehoczki Ferenc polgármester köszöntötte. Az esemény közös estebéddel zártuk, melyet ebben az évben Lekrinszki Zoltán készített Kiskunhalasról.

Eredmények:

NB-s kategória: 6 induló csapat

 1. Ádám Valentin – Kern Adrián (Baja)
 2. Furka Attila – Szabó Attila (Dunaújvárosi Szondi SE)
 3. Ambrus Tímea – Ambrus Beáta (Soltvadkert)
 4. dr. Hanák Tamás – Fógel Szilárd (Dunaújvárosi ASE)

Megyei I. kategória: 15 induló csapat

 1. Ilosvai Brigitta – Krajczár István (Budapest)
 2. Illés György – Tábori Zoltán (Baja)
 3. Pásti Mihály – Rogács Erik (Kalocsa)

Megyei II. kategória: 19 induló csapat

 1. Dr. Kővágó Gergely – Palatinus Róbert (Soltvadkert)
 2. Losonczy György – Szalai Zsombor (Homokmégy)
 3. Suba Zoltán – László Árpád (Kiskunhalas)

Megyei III. kategória: 22 induló csapat

 1. Gyetvai Ákos – Kertész Bence (Baja)
 2. Németh Róbert – Baksai László (Pusztahencse)
 3. Bán András – Szendi Gábor (Dunapataj)

Támogatók: HardtOil Kft. – Fehér Tamás, Speednet Kft. – Kárász András, Galántai Családi borászat – Galántai Károly, Vadkert Pékség Kft. – Virág Szabolcs.

Filus Tibor