Gohér Mihály, a Piroska Szörp Kecskeméti ES bringása második helyezést ért el a Cyclocross Országos Bajnokságon, csapattársa, Radics Milán technikai probléma miatt csúszott le a dobogóról.

-Hirdetés-

Vasárnap rendezték Miskolcon a II. Decathlon Borsodcross elnevezésű versenyt, az országos cyclocross bajnokságot. A Piroska Szörp Kecskeméti ES két éremesélyes versenyzővel állt rajthoz. Elsőként Radics Milán (U15) állt rajthoz. Remekül indult a versenye, ám a verseny felénél technikai problémái adódtak. De nem adta fel, és ez egy negyedik helyet ért . 

Gohér Mihály (U19) nagy reményekkel vágott bele az országos bajnokság futamába. Jól rajtolt, keményen taposta a pedált, és végül egyetlen versenyző bizonyult csak jobbnak nála. A második helyet szerezte meg az OB-n, mindössze 19 másodperccel maradt le a bajnoki trikóról, mely Lőrincz Bendegúzra került, de közel 3 percet adott a harmadik helyezett Tomka Boáznak. Misi tehát, miután – országúti kerékpárversenyzőként – egy héttel ezelőtt összetettben megnyerte a Cyclocross Magyar Kupát, most az ország második legjobbja lett a cyclocross szakágban.

Úgy indultunk neki a versenynek, hogy benne van két dobogós hely, egy bajnoki trikóval. Aztán úgy alakult, hogy Milánnak leesett a lánca, amitől borult is, és a láncprobléma végigkísérte a versenyét. Pedig erőben, tudásban minden esélye megvolt akár az első helyre is. Misi összetalálkozott egy rendkívül tapasztalt Mountain Bike versenyzővel, aki tavaly az U17-es bajnok volt. Terepen tehát Lőrincz Bendegúz tapasztalata ennyit jelentett. Ő viselheti egy évig a bajnoki trikót. A srácok nyilván kicsit csalódottak, mert “odaérhettek” volna a dobogó tetején, de ennek az eredménynek örülni kell, hiszen mindent megtettünk. A fiúknak most kis pihenő következik, majd hamarosan ők is megkezdik a felkészülést az országúti szezonra – mondta Sáfár Tamás edző.

Forrás: elsosor.com