Két év után újra összeállt a megyei amatőr labdarúgó válogatott, mivel a hétvégén, Füzesgyarmaton rendezik a Dél-Kelet Magyarországi regionális tornát, ahol két nap alatt négy mérkőzés vár Bács-Kiskun legjobbjaira. Onnan a csoport első helyezettje jut az országos döntőbe. Az országos győztes pedig kijut az UEFA Régió Kupa (UEFA Regions’ Cup) 2020/2021-es nemzetközi csoportkörébe Magyarország amatőr futballjának képviselőjeként.

A Bács-Kiskun megyei keret múlt szerdán egy összetartáson találkozott először, majd november 23-án szombaton egy edzőmeccset is lejátszottak a labdarúgók, mely után hétfőn a válogatott edzője Vanó Sándor kijelölte a 22 fős utazókeretet, ahová három térségi futballistánk is bekerült. Név szerint: Szabó Zsolt Akasztóból, Pintyi Roland Kiskőrösből és Eifert János Kecel csapatából. E három játékos mesélt nekünk arról, hogy milyen érzés válogatottnak lenni és miként várják a hétvégi tornát.

-Hirdetés-

Szabó Zsolt (Akasztó FC): Először nagyon meglepődtem, hogy ilyen fiatalként meghívást kaptam a Bács-Kiskun megyei válogatottba. Hatalmas megtiszteltetésként ért, hogy ilyen jó, képzett és rutinos játékosokkal játszhatok együtt, illetve egy ilyen nagy tudású stábbal indulhatok a tornára. Köszönöm Vanó Sándor edzőnek a meghívást. A hétvégi tornán a célunk mindenképpen az országos döntőbe való bejutás.

Szabó Zsolt ősszel 8 szerzett góljával az Akasztó FC házi gólkirálya lett

Pintyi Roland (Kiskőrösi LC): Nagyon örülök, hogy meghívást kaptam a megyei válogatottba. Annak is, hogy ezzel én is képviselhetem Bács-Kiskun megyét. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy segíthetem én is a csapatot ezen a hétvégi tornán. Jó színvonalú meccseket várok és azt, hogy továbbjussunk az országos döntőbe.

Pintyi Roland (fehérben, labdával) Kiskőrösben jó középpályás teljesítményének is köszönhetően került be a megyei válogatottba

Eifert János (Kecel FC): Nagyon örülök, immáron második alkalommal is a felkérésnek. Ez egy pozitív visszaigazolása az éves munkának, amit a klubcsapatnál Kapitány Gáborral és Engler Antallal végzünk. Válogatottnak lenni mindig kitüntetés, mindegy milyen szinten űzzük a sportágat. Két éve az országos döntőben második helyen végeztünk, idén szeretnénk a dobogó legfelső fokára kerülni.

Eifert János magabiztos kapusteljesítményt nyújtott idén is a Kecel kapujában

A Füzesgyarmati tornán két nap alatt négy meccset játszanak megyénk legjobbjai Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye válogatottjai ellen.

A szombati edzőmeccs játékosai

A Bács megyei válogatott kerete:

Kapusok:
Eifert János (Kecel FC)
Oroszi Tibor (Kiskunfélegyházi HTK)
Urlauber István (Jánoshalmi FC)

Védők:
Hegedűs Edvin (Szabadszállási SE)
Knap Tamás (Bácsalmási PVSE)
Lajos Lóránd Attila (Harta SE)
Nasz Balázs (Kalocsai FC)
Valkai Tamás (Kiskunfélegyházi HTK)
Varga Milán (Harta SE)
S. Juhász Tamást (Kecskeméti LC)

Középpályások:
Antman Joshua (Kiskunfélegyházi HTK)
Dostyicza Dániel (Kalocsai FC)
Máruska Vitalij (Szabadszállási SE)
Pintyi Roland (Kiskőrösi LC)
Szabó Szilárd (Jánoshalmi FC)
Torma Barnabás (Faddikorr-Kiskunhalasi FC)

Támadók:
Bozsik Máté (Kecskeméti LC)
Gavula-Recte Mikula Levente (Kerekegyházi SE)
Harnos Zoltán Dániel (Jánoshalmi FC)
Juhász Miklós (Lajosmizsei VLC)
Kitl Zoltán (SC Hírös-Ép)
Szabó Zsolt (Akasztó FC)

Szakmai stáb:
Vezetőedző: Vanó Sándor
Asszisztensedző: Kohány Balázs
Kapusedző: Tóth Péter
Gyúró: Péter Győző
Masszőr: Kohány Gábor
Technikai vezető: Kerpics Ferenc

A megyei válogatott delegációjának vezetője Losonczy László, az MLSZ BKMI igazgatója.

B.D.