December 21-én, csütörtökön este tartották Tázláron az iskolások karácsonyi ünnepét. Gulyás Ágnest kérdeztük hogyan zajlott az esemény.

Már hagyomány a tázlári iskolában, hogy az utolsó tanítási nap délutánján ünnepi együttlétre hívják meg a diákokat, szüleiket és munkatársakat a római katolikus templomba.

A karácsonyi ünnep „megalkotásában” sokan segédkeztek. A templom „ünneplőbe öltöztetésében”, Kószóné Szász Borbála volt segítségére a közösségnek. Nagyon szép karácsonyfák díszítették a templomot!

Az ünnepi műsorról többen gondoskodtak. Panov apó különös napja c. színdarab létrehozásában Lovász Noémi a harmadikos katolikus hittanosokkal, zenei szolgálatban pedig Péli Ottónéaz énekkaros és furulyás diákokkal vett részt. Mindezeket kiegészítették a 4. és 8. osztályos szavalatok.

László Lajos Gergely evangélikus lelkész a szíveket próbálta megszólítani ünnepi gondolataival. Arra hívott minden résztvevőt, hogy a lényegest hallja ki a karácsonyból. Rajtunk múlik mi a fontos számunkra, ahogyan ezt egy indián megfogalmazta New Yorkban. Ahol is a hatalmas tömegben, óriási zajban meghallotta a tücsök ciripelését az út túl oldalán: „Azon múlik, hogy mi a fontos számodra.” Ugyanis a beszélgetőtársa nem értette, hogyan lehetséges ennek a különleges hangnak a meghallása.

Zárásként pedig iskolánk és óvodánk munkatársai egy csodálatos dallal ajándékozták meg a közönséget.

Köszönjük a segítőknek, résztvevőknek, a velünk együtt ünneplőknek, hogy így mindannyian szebbé, jobbá tehettük a közösségünket!

-K.Gy.-