Tázláron a Juniális keretein belül zajlott le a Közösségi futás, melynek szervezője évek óta Bán László, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve 4 évvel ezelőtt kezdett el futni.  A település játszóterén gyülekeztek, sokan voltak Tázláriak és Soltvadkertiek is. Közel 70 fő vett részt az eseményen,  kicsik s nagyok is egyaránt, akik 1,6 és 4 km-es távokra vállalkozhattak. A futás jó hangulatban telt, majd a célba érkezést követően közös beszélgetéssel zárult.

-Hirdetés-

A futás több, mint egy egyszerű testmozgás. Sokan azért kezdenek el kocogni, hogy leadják magukról a súlyfelesleget, de nem ez az egyetlen potenciális előnye a futásnak, hanem az is, hogy nagymértékben hozzájárul a testi-lelki jólét fenntartásához. Rendszeres futással megelőzhetőek a szív- és érrendszeri  betegségek, a mozgásszervi panaszok, a kóros ízületi elváltozások.  Megnő az önbecsülésünk, abból adódóan, hogy letudjuk győzni a saját lustaságunkat, felszabadult, könnyed állapotot előidézve ezzel. 

Az aktív, sportos életmód fontos része a kiegyensúlyozott életnek. A gyerekek számára ezen a téren is sokat számít a szülői példamutatás, hogy lássák, szüleik is igyekeznek a rendszeres mozgást beilleszteni a zsúfolt hétköznapokba. Egy biztos, a tázláriak már jó úton haladnak. 

-Dusy-