Megszűnt a randalírozás a cebei utakon

Családias hangulatban zajlott le tegnap a lakossági fórum, amelyet Szedmák Tamás, a kiskőrösi 7. számú választókerület képviselője tartott az egykori alsócebei iskolában.

-Hirdetés-

 

A fórumon megjelentek előtt Szedmák Tamás képviselő beszámolt a körzetben történt fejlesztésekről, változásokról, amelyek az utóbbi egy év során történtek. Elkészült az Izsáki út közvilágításának fejlesztése, amelynek köszönhetően a vasúti átjárótól, egészen a Masina dűlőig kiépült a közvilágítás. Ezt korábban igen sok lakos kérte, és a 2016-os évben sikerült kivitelezni önkormányzati kezdeményezésre. Megemlítette továbbá, hogy az önkormányzat pályázatot adott be a helyiek által Széles útnak nevezett út lekövezésére, amely pályázat jelenleg elbírálás alatt van. Amennyiben ez a beruházás megvalósul, ezt a leendő új utat kötnék össze a vasúti átjárótól kezdődően egy kerékpárúttal. Több folyamatban lévő fejlesztés is előkészületi stádiumban van. mint például a Sárkány József utcai lakótömbök közötti terület rekonstrukciójának folytatása.

A képviselő beszámolóját követően, Domonyi László polgármester bemutatta az önkormányzat által tervezett beruházásokat, amelyet az Európai Unió 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusában kívánnak megvalósítani. Egy kivetített prezentáción tekinthették meg a tervezett új óvoda látványterveit, amely a Kőrisfa és a Budai Nagy Antal utcák kereszteződésében épülne fel. A város csapadékelvezetésében segítséget nyújtó tervezett záportározó tó, valamint az Erdőtelki úton megépítendő új sportcsarnok terveit is láthatták a jelenlévők.

 

Ezt követték a lakossági kérdések, amelyekre Domonyi László polgármester, valamint Radics Ferenc rendőr alezredes válaszolt, aki a Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében volt jelen.

A lakosok visszajelzése abszolút pozitív volt a város belterületén történt nagymértékű fejlődéssel kapcsolatban. Látható, hogy akik a városba jönnek, azok a korábbinál szívesebben időznek a megújult, szép közterületeken.

Lakossági visszajelzés érkezett fa tolvajokról is a cebei területen.  Itt több esetben történt lopás, betörési kísérlet, és személyes fenyegetés is az esetekkel kapcsolatban. Ezt ugyan egy nagyon szűk kör követi el, de ennek felderítését, bizonyíthatóságát és megszüntetését ígérte a rendőrkapitányság képviselője, továbbá kérte a lakosok figyelmének fokozását, és azonnali jelentését is a rendőrök részére, hogy ezek az ügyek mielőbb megoldhatóak legyenek. Bűnelkövetés, vagy annak gyanúja esetén továbbra is a 112 illetve a 107 telefonszámokon tehetnek bejelentést a lakosok.

A lakosok jelezték, hogy megszűnt az ittas gépjárművezetők randalírozása a cebei utakon. Korábban itt sok alkalmi munkavállaló randalírozott ittasan gépjárműveikkel, veszélyeztetve az itt lakók testi épségét és tulajdonát. Ez a rendőrség szigorúbb ellenőrzéseivel és gyakoribb jelenlétével gyakorlatilag megszűnt.

A 2017-es lakossági fórumok sorát 2017. április 4-én zárja Szedmák Tamás képviselő, aki a Sárkány József utcai egykori Bem József iskolába várja a körzet lakosait.