Pataky Kata nagy hírnévnek örvend a lovasok körében, mivel nem csak munkaként, hanem egyenesen hivatásként éli meg instruktőri állását, mely kitanulásában a világhírű Monty Roberts segített neki.

-Hirdetés-

Kata rengeteg meghívást kap az ország számos pontjáról, ménesektől, magánemberektől és komoly sportolóktól is, hogy felkészítse lovaikat a versenyekre, vagy akár hétköznapi tartásra is. A szakma alkalmazása és oktatása is nagyon közel áll hozzá. Szeretete a lovak iránt már ötéves kora óta rendíthetetlen. 13 éves korában kapta meg első lovát, azóta is rendszeresen gondozza őket. Lovas pályafutása több kurzuson át fejlődött, melynek jelentős személyei: Linda Tellingon Jones, Kelly Marks, Maj-Britt Carter és maga Monty Roberts. Tanulmányai végezte óta Monty módszerein alapuló kurzusokat tart, egyetemeken tart előadást és természetesen mindeközben alkalmazza  tudását a lovakon. Monty módszerének, a Join-Up-nak (csatlakozás) lényege az erőszakmentes bánásmód elterjesztése.

“Violence is never the answer.” ~ Monty Roberts

A kiskőrösi Szőllősi tanyán egynapos Join-Up alapok lovas kurzust tartott, melyben a fiatalok, kezdők de akár a tapasztaltak is sokat tanulhattak a lovak pszichológiájáról, és a lóval foglalkozás biztonsági alapjairól. A résztvevők a gyakorlati oktatásban kipróbálhatták, hogyan lehet tökéletesen kezelni a lovat körkarámban és hasznos tippeket is adott Kata a gyakorlatok során.

A kurzus helyszíne a Szőllősi tanya volt, így nagyszerű környezetben telt az oktatás.
A tanyán a résztvevők lovakat is kaptak, így mindenki sok tapasztalattal és élménnyel zárhatta e napot.

Sz.Á.