A kiskőrösi fiataloknak szóló nyári táborok sorában a Napközis Sportfoglalkozások Hete a sok mozgásról és sportolásról szólt. A fiatalok jól meg lettek mozgatva a 8-16 óráig tartó foglalkozások alatt.

-Hirdetés-

A táboron közel 30 gyermek vett részt Andriska Anett, Néző Vivien, Néző Kitti és Dózsa Tamás vezetésével. A fiatalok minden nap a Szarvas Fogadóban ebédeltek és a tízórai, valamint az uzsonna péksütemény vagy gyümölcs volt.

A gyerekek voltak a Szabadidő Parkban, ahol foci, kölyök fitness és kosárlabdázás volt. Az egyik nap ellátogattak a keceli Hadtörténeti Múzeumba, ahol a kiállított járműveket, tárgyakat nagy érdeklődéssel tekintették meg és a nagy hőségben délután a kiskőrösi strand hűsítő vize jelentett felüdülést a gyermekek számára. A sporttábornak része volt egy kerékpártúra is, amikor Soltvadkertre kerekezett át a csoport és ott World Jumping (ugróasztalos, zenés mozgásforma gyerekeknek), valamint számháború töltötte ki a mozgásban gazdag napot. Nagy élmény volt a gyermekek számára a lovaskocsizás a Szöllősi tanyára, ahol lovaglás, kézilabda és kölyök fitness szerepelt a programban.

A záró napon játékos sportvetélkedők, akadályversenyek voltak és a kiskőrösi strandon strandkézilabda. A programok központi helyszíne az Evangélikus Imaház és KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája sportcsarnoka voltak. A gyermekek a hét végére már kissé elfáradva, de nagyon sok élménnyel gazdagodva hagyták maguk mögött az eltelt napokat.

Filus Tibor