A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén nyáron is megszervezte foci táborát a Vadkerti-tó partján a Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület. Az edzőtáborban részt vevő 45 gyermek július 30-augusztus 3-ig vesz részt a foglalkozásokon.

-Hirdetés-

Az egyesület elnöke Csesznegi Lajos elmondta, hogy több, mint 10 éves hagyománya van a Vadkerti-tó partján megrendezendő nyári foci tábornak. Megemlítette, hogy elsősorban a helyi gyermekek részére szervezték, de mostanra már térségi igényeket kielégítő edzőtáborrá alakult. Sajnálatát fejezte ki, hogy kevés soltvadkerti gyermek jelentkezett, de örömmel számolt be arról, hogy érkeztek Paksról, Budapestről, Szegedről, Kecskemétről, Akasztóról, Kiskőrösről, Bócsáról és Kaskantyúról is foci szerető fiatalok. A gyermekek a Vadkert Komszolg Kft. munkatársainak köszönhetően kiváló körülmények mellett, gyönyörű környezetben tudnak edzeni.

A korábbiakban legfeljebb 25-30 fővel tudták megrendezni az edzőtábort és most 45 fiatal részvételével folynak a gyakorlások. Az egyesület életében személyi változások is voltak. Nem dolgozik már a klubnál Hímer István, így a tábort egy teljesen új felépítésben vezeti Újvári Gábor, akinek a munkájában Bereczki Gábor, Font Norbert, Udvarhelyi Attila és Holczimmer Tamás van segítségére. A szakmai munkát a Soltvadkerti TE játékosa Frittmann Patrik a kapusedzések során segíti. Az edzéseket fürdőzés és vízibiciklizés is kiegészíti. Az őszi szezonra a felkészülést szeptembertől kezdik meg és azon dolgoznak, hogy minél többen szeressék meg a sportot és azon belül a labdarúgást.Az elnök beszélt arról is, hogy a Coerver® Coaching képzést szeretnék az általános iskolai oktatásba bevonni. Ennek megvalósítására TAO pályázatot nyújtottak be és a pozitív elbírálásban reménykednek.

Filus Tibor