Kiskőrös együttese megyei I. osztályban rég nem látott őszt futott. Hiszen hosszú évek óta vártak már a szurkolók arra, hogy a csapat a bajnokság felénél az első helyen tanyázzon. Kiskőrös csapatkapitányát, Bányai Mátét kérdeztük az őszi idényről.

-Hirdetés-

-Új edző érkezett a nyáron a csapathoz. Miben változott a munka? És milyen célokkal vágtatok neki az őszi idénynek?
-Úgy gondolom, hogy egy remek edzőt sikerült a vezetőségnek a csapat élére kinevezni. Úgy éreztem már az alapozás elején, hogy mindenki szeretné megmutatni az eddigi nem látott arcát, és bebizonyítani Miskovicz Bálintnak, hogy neki van helye a csapatban. Ennek meg is lett a gyümölcse, mert mindenki a 110%-ot nyújtotta edzéseken is. A vezetőség és Miskovicz Bálint is azt tűzte ki, hogy az első háromban szeretné a csapatot látni. Ennek fényében is igazoltunk a nyáron, a legnagyobb talán Salami Eugene megszerzése volt, akitől sok gólt vártunk. Mellette a védelembe érkezett a kiskőrösi származású Hajnal Gábor, aki szintén nagy erősítésnek számított. Rajtuk kívül Horváth Róbert tért vissza, és egy fiatal játékos Simon Dominik érkezett még a Városföld csapatából.

-Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?
-Teljes mértékben elégedett vagyok a csapattal, egy remek őszi szezont produkáltunk, csak gratulálni tudok az egész csapatnak. 32 pont magért beszél. Tizenhárom mérkőzésből összesen egyszer kaptunk ki, és csak kétszer játszottunk döntetlent. Tízszer pedig győztesen hagytuk el a pályát. A vezetőség elvárásait maximálisan teljesítettük, hiszen őszi bajnokok lettünk – amire már nagyon régen nem volt példa Kiskőrösön.

-Mi volt az ősz legnagyobb pozitívuma és negatívuma?
– A legnagyobb pozitívum az az volt, hogy sikerült Kalocsán megtörni az átkot, és végre győzni tudtunk. Egy remek csapatmunkával megnyertük a mérkőzést, és ki tudtam venni a részem a sikerből a második góllal. Negatívum az volt, hogy hazai pályán kikaptunk a Kiskunfélegyháza csapata ellen, ahol vezettünk 1-0-ra, de az én butaságom miatt kiállítottak, és ezzel nagyarányú vereséget szenvedtünk.

-Kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítményük alapján és miért?
-Úgy gondolom, hogy az ősz legjobbja Ámann Márk volt. A kapuban nagyon nagy biztonságot tudott adni, minden mérkőzésen oda tette magát és bravúrokat mutatott be, ha kellett; de még Salami Eugene, Molnár Tamás, Hajnal Gábor is egyaránt remek teljesítményt nyújtottak, és motorjai voltak a csapatnak. De mindenkit fel tudnék sorolni, mert egy igazi csapat voltunk végig, és ez látszik az eredményen is. Mindehhez párosul egy remek edző! Miskovicz Bálint végig feltüzelve küldte ki a csapatot, minden mérkőzésen 110 százalékon égett végig a pad mellett a csapattal.

-Saját magad teljesítményével mennyire vagy elégedett?
-Természetesen nem vagyok megelégedve, hiszen mindig lehetne jobbat nyújtani. Nagyon boldoggá tett, hogy én lettem ebben a remek csapatban a csapatkapitány. Igyekeztem vezérként is viselkedni.

-Mit vársz a tavasztól?
Nagyon remélem, hogy egy jó alapozáson veszünk részt, felkészültek leszünk és mehetünk akár a bajnoki címért is. Jó pihenést kívánok minden csapatnak és sikeres felkészülést.

B.D.