2019. január 25-én, pénteken a soltvadkerti Gyöngyház Kulturális Központ könyvtárában ismét Mese-Kuckóba várták a gyermekeket. Ezúttal nem más volt a mesélő mint Pájer Ildikó, a kulturális központ igazgatója.

-Hirdetés-

Akik eljöttek, a „Mese a Hóvirágról” című mesét hallhatták és láthatták. Mi több, szerepelhettek is benne. Ez a csodás és szívmelengető történet egy beteg anyukáról és kislányáról, valamint a kerekerdő kerek kastélyának 365 szobájában lakó négy nővérről szól. A zord, fagyos télben a kislány útnak indul, hogy megkérje Tél nővért, engedje át az uralkodást húgának, a Tavasznak, mert különben meghal az ő édesanyja. Úgy tűnt, a Tél nővér nem volt hajlandó engedni uralmából, ám húga a Tavasz, meggyőzte őt. Így a kislány a hóba hullott könnyeiből kinőtt hóvirágcsokorral térhetett haza édesanyjához, aki a tavasz hírnökei és az őt ilyen nagyon óvó-féltő, szerető kislánya viszontlátására nyomban meggyógyult.

Pájer Ildikó a Gyöngyház Kulturális Központ igazgatója, mint mesélő

A kulturális központ munkatársai jelenítették meg az évszakokat, akiknek megérte a szeretetteljes, szorgos készülődés, mert igencsak magukra vonták a vendégek figyelmét és elvarázsolták a gyerekeket színpompás ruhájukkal. Pájer Ildikó a mese eljátszásába bevonta a gyermekeket és a szülőket is, és velük is eljátszották a mesét.

A négy évszak: tél, ősz, nyár és tavasz

A folytatásban Kiss Benedek versét keltették életre a gyermekek, a négy évszak nővér közreműködésével. Volt ám zenebona és szanaszét! Ki hallott már ilyet? Feladat volt a rendetlenség csinálása. A gyerekek azt mondták, hogy ez segítség nélkül is menni fog nekik – és valóban sikerült is.

Nagyon jól esett mindenkinek a Nyár nővér kifogyhatatlan aranykosarából kínált finom gyümölcs csemege, amit a négy évszak nővér kínálgatott.

Erre az alkalomra Barcsik Irénke óvónő a mese leírása alapján csodaszép négy évszak színezőt készített számunkra, amiket az ábrázolt nővérek rajzának közös felismerése után lelkesen színeztek a gyerekek.

Ha azt gondolná a kedves olvasó, hogy szegények hogy elfáradtak, hát nem!

Folytatódott a zenebona szanaszét. Sőt, azt kérték, hogy játsszák újra a történetet úgy, hogy most ők lehessenek a négy nővér.
Beöltöztették hát őket a jelmezekbe kérésüknek megfelelően, annak rendje és módja szerint. Igaz, hogy ezúttal egy tavasz és három tél nővér ebédelt együtt a kerek kastélyban, de sebaj. Úgy is ők váltják egymást hamarosan. A nyár és az ősz még ráér.
Így történt hát, hogy a Mese-Kuckóban ezen a napon háromszor hallottuk a hóvirágról szóló mesét.

Február 8-án 16:30-tól majd Zsikla Anita mesél.
Szeretettel várnak minden kisgyermeket, szülőt és nagyszülőt!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)