Március második hétvégéjén került megrendezésre Kiskőrösön a Petőfi Sándor nevét viselő középiskolák országos találkozója. Városunk már negyedik alkalommal adott otthont ennek a különleges eseménynek. Először a rendezvényt a kiskőrösi gimnázium hozta be a köztudatba, 1985-ben.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária
-Hirdetés-

Különleges élményben lehetett része azoknak a diákoknak, akik majdnem 10 iskolából –az ország minden tájáról– ide utaztak, hogy részt vehessenek ezen a különleges, programokban dús eseményen.

Aszód, Bonyhád, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mezőberény, Kiskunfélegyháza, Sárbogárd, Pápa, valamint Szolnok középiskoláiból érkeztek csapatok, hogy összemérjék tudásukat egy vetélkedő keretében, valamint hogy rengeteg érdekes programon vegyenek részt.

A sárospataki 8kor Színház

Első nap az ünnepélyes megnyitó a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában volt.  A fanfár után köszöntőt mondott Domonyi László polgármester, Szentgyörgyiné Szlovák Mária tagintézmény-vezető. Prőhle Gergely (evangélikus országos felügyelő) nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitó után a sárospataki 8kor Színház zenés műsora szórakoztatta a diákokat és kísérő tanáraikat.

A műsor után az iskola tanterületére vonult a csapat, ahol Praznovszky Mihály irodalomtörténész hangulatos előadást tartott Petőfi verseiről. A vacsora után ismerkedős est következett, aztán a diákok készültek a másnapra, hiszen sűrű program várt rájuk.

Szombaton már a reggeli után a Petőfi Irodalmi Múzeum felé vették az irányt, ahol szavalóversenyt tartottak. A zsűri soraiban Supka Éva, Praznovszky Mihály és Lupták György bírálták az előadókat. Ezután megtekintették a költő szülőházát, majd koszorút is helyeztek jelképként.
A Szarvas Étteremben elfogyasztott finom ebéd után következett a vetélkedő, amely Petőfi verseinek ismereteiről szólt.

A vetélkedőt Aszód nyerte és a következő találkozó Fehérgyarmaton lesz megrendezve.

A versenyen felvetette Kispálné dr. Lucza Ilona a vándorkupa lehetőségét is.

Szavalóverseny

Turek Miklós versszínháza szórakoztatta a diákokat az evangélikus imaházban, majd a Fortuna Étteremben fogyasztott vacsora után fergeteges táncházban vettek részt, aminek helyszínét a Fröccs adta, a zenét pedig a kiskőrösi gimnázium tanárának, Németh Mihály zenekarának (Tüskös) köszönhették. Másnap a hazaindulás előtt még megtekintették a János Vitéz Látogatóközpontot.

Felejthetetlen emlék marad mind a diákoknak, mind a tanároknak – a találkozó lehetőséget nyújtott arra, hogy szoros barátságok kötődhessenek.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS