Művelődési Ház átadás a nemzeti ünnepen

A felújított Művelődési Ház ünnepélyes átadásával kezdődött az ünnepi megemlékezés 2019. március 15-én, Fülöpszálláson. Gubacsi Gyula polgármester köszöntőjében emlékeztetett, hogy a kormányzati támogatásból megvalósult felújításra már nagy szüksége volt a községnek, mert az elmúlt években nem tudták már rendeltetésszerűen használni az épületet.

A 35 millió forintos ráfordítással, sok munkával és segítséggel elvégzett munka eredményeiről az ünnepség résztvevői is meggyőződhettek.
-Hirdetés-

A külsőségében megszépült épület belső tere teljes felújításon esett át. A korszerű világítás és a hűtő/fűtő klímaberendezés ideális feltételeket teremt használóinak. Közös feladat megtölteni tartalommal és vigyázni rá, hogy minél tovább szolgálja a lakosságot. A nemzeti színű szalag átvágásával jelképesen is megtörtént a felújított Művelődési Ház átadása.A jelképes átadás másik résztvevője, Lenkei Róbert, a Megyei Közgyűlés tagja, az ünnep szónokaként, Fülöpszállásnak az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz való kötődését elevenítette fel. Ismeretes, hogy a Petrovics család több üzleti tevékenységet folytatott a településen, ami Petőfi Sándor személyét is közelebb hozza. A katonának állt fiatalok közül három tiszt: Szentpétery Imre, Pethő Károly és Bankós László élettörténetét bemutatva, még annak a lehetőségét is felvetette, hogy kapcsolatba kerülhettek családja felmenőjével Lenkey János honvéd tábornokkal.Az ünnepi műsort a Herpai Vilmos Általános Iskola 6. osztályosai adták, Gubacsiné Ámon Márta vezetésével és a Sárfehér Néptáncegyüttes közreműködésével. A diákok, a „Forradalom múzeumban” című műsorukban, tárlatvezetés-szerűen elevenítették fel az 1848/49-es eseményeket a kezdetektől a fegyverletételig. A nagy tapsot kiváltó színvonalas előadás nemcsak méltó módon tisztelgett hőseink előtt, de rangot adott a felújított művelődési intézménynek is.

Az ünnepi megemlékezés zárásaként koszorúzást tartottak a Petőfi szobornál, majd az érdeklődők megtekinthették a felújítás utáni első kézműves kiállítást.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS