Német nyelvű rímektől volt hangos a Keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda legnagyobb tanterme 2019. március 8-án délután.

-Hirdetés-

Az intézmény minden korosztályából érkeztek tanulók, több korcsoportba és kategóriába osztva versenyeztek a helyi szintű megmérettetésen.

A zsűri pontozás alapján döntött a helyezésekről

A zsűri a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai: Hatvani Gáborné, Stalter Antalné, Áman István, valamint német nyelvű diplomával rendelkező Antóniné Lantos Helga pedagógus voltak.

Igen nehéz dolguk volt a nagyon színes felhozatallal. Sokféle verset mutattak be a tanulók. A humoros, de igen nehéz nyelvezetű műveket kellett összehasonlítani a komoly hangvételű történelmi ihletésűekkel. Valeria Koch, Heinrich Heine, James Krüss és sok más ismert alkotó verseiből választottak a diákok, felkészítő tanáraikkal közösen.

A helyezettek oklevelet és ajándékot is kaptak

Mind az 53 résztvevő elismerő oklevelet kapott helytállásáért Berger József iskolaigazgatótól, a díjazottak pedig a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat által felajánlott értékes ajándékot vehettek át.

Az esemény főszervezője, Illésné Márin Éva az iskola nyelvi munkaközösségének vezetője megköszönte a zsűri közreműködését, dicsérte a gyerekek pozitív hozzáállását és lelkesedését, valamint a felkészítő pedagógusok Szvetnyikné Füleki Dóra, Knipl Andrea, Gibertné Domonyi Eszter, Berger Renáta, Benedeczki Anita odaadó munkáját.

A legsikeresebben szereplő gyermekek
Német nyelvi tagozat 1-2. évfolyam:

 1. Vén Hanna
 2. Tóth Kristóf
 3. Hatvani Örs
  Különdíj: Salánki Izabella

Német nyelvi tagozat 3-4. évfolyam:

 1. Berger Rebeka
 2. Csikós Boglárka
 3. Petrolán Áron
  Különdíj: Tolnai Izabella

NEM nyelvi tagozatos tanulók 4-8. évfolyam:

 1. Szefcsik Balázs
 2. Hack Róza
 3. Maszlik Nóra
  Különdíj: Farkas Vanessza

Német nyelvi tagozat 5-8. évfolyam:

 1. Szabó Luca
 2. Antóni Hanna
 3. Szabó Virág
  Különdíj: Benyeczki Anna

-Varga Eszter-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)