Fogadjon el tőlem egy zsákot! Ne eldobhatós nejlonzacskóba vásároljon! Ezt sokszor használhatja, ki lehet mosni. – Hallatszott többször Kecelen a Spar, a COOP ABC, az Ibolya Zöldségbolt és az újfalusi bolt előtt. A KECELI ZÖLDEK csoportjának tagjai fogadták ezzel a szöveggel és az ügyes kezű tagok által varrt textil zsákocskákkal az üzletekbe induló vásárlókat. Volt, aki örömmel elfogadta, de volt olyan is, aki azt mondta, ő egyébként sem szokott fölöslegesen csomagolóanyagot használni. Sőt volt olyan is, aki határozottan megmondta, neki nem kell és persze volt olyan is, aki figyelmen kívül hagyta a megszólítást. Sokfélék az emberek. Különbözően gondolkodunk a világról, környezetünkről, a jövőnkről.

-Hirdetés-

„Megdöbbentem a világunkat elárasztó hulladék mennyiségétől. Az interneten kutatva akadtam rá, egy felhívásra, miszerint meghirdettek egy csomagolásmentes május elnevezésű akciót. Ennek részeként egy országos május 18-án tartandó flashmob akcióba jelentkeztem. Lelkes segítőimmel két délelőttöt áldoztunk arra, hogy használt függöny anyagból 400 db. zacskót varrtunk, amit figyelemfelhívás céljával osztogatunk a bevásárló helyek előtt.
Jelszavunk: Ne fogadj el egyszer használatos műanyag zacskót! Mosd ki, vigyél magaddal párat a bevásárlásaidhoz!
Megalakítottuk a KECELI ZÖLDEK csoportját is a Facebookon, melynek rövid idő alatt közel 150 tagja lett. Célunk: figyelem felhívás és tapasztalatok cseréje a zöld háztartások megvalósításához” – meséli el Matos Maja főszervező.

Példaértékű összefogás környezetünkért
Az üzletek dolgozói partnerek voltak az akcióban. Egy óra alatt gazdára talált a mintegy 400 darab bevásárló-zacskó. A Keceli Zöldek bizakodóan mondhatják, amit a holdra lépő első ember mondott. „Kis lépés az embernek…”, de ha sok kis lépést teszünk, már tettünk valamit élhető világunkért.

Fotók: Matos Maja, Hugyecz János, Varga Eszter

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)