A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE együttese egy vesztes kiskőrösi rangadó (0-2) után készült a következő találkozóra. A fiúk a 24. fordulóban hazai pályán szerepeltek.

-Hirdetés-

A május 19-én lejátszott mérkőzésen a soltvadkertiek 4-0-ra (3-0) nyertek a Lajosmizsei VLC csapata ellen: Frittmann – Márki, Dobosi, Font, Nagy Sz. (Frei), Pekker (Rózsa), Szabó Sz., Szalai, Molnár E. (Burszki), Radics, Tóth Á. Edző: Holczimmer Tamás.
A találkozó érdekessége volt, hogy a télen éppen a lajosmizseiektől igazolták le a soltvadkertiek Szabó Szabolcsot, aki korábban 5 évet töltött ott.

A hazaiak már a mérkőzés elején nagy mezőnyfölényben voltak és sorra alakították ki a helyzeteket. A vendégek játéka szinte teljesen veszélytelen volt a kapura, így várható volt a soltvadkertiek gólja.

Az első találat a 13. percben született meg Tóth Árpád révén (1-0). A hazaiak fölénye a 40. percben Szabó Szabolcs révén újabb gólt eredményezett (2-0), majd a 42. percben Radics Zoltán is a kapuba talált (3-0). A helyzetek alapján hízelgő volt a vendégekre nézve, hogy csak három góllal vezettek a soltvadkertiek. A második félidőben kigyenelítettebb játék folyt, de a hazaiak voltak veszélyesebbek a kapura. A soltvadkertiek egy kapufa mellett Radics Zoltán újabb találatával kiütéses győzelmet arattak.
Ifjúsági eredmény:
Soltvadkerti TE-Lajosmizsei VLC 10-0 (4-0)
Gólszerző: Vargacz Z., Viola M., Lévai B. 4, Ritter P., Sztankovics I., Móczár P., Lukács Z.
Holczimmer Tamás – Soltvadkerti TE edzője:
-A mérkőzés előtti három edzésen jó létszámban vettek részt az edzéseken a fiúk, így megfelelően tudtunk felkészülni. Az elvégzett munka a pályán a játékban is megmutatkozott és az eredményben is. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen magabiztos győzelmet aratott. Az volt a taktikánk, hogy letámadjuk az első percektől kezdve az ellenfelet és megpróbájuk hibára kényszeríteni őket. A fiúk mindent betartottak abból, amit elmondtam nekik és az elképzeléseink gólokban is megmutatkoztak. Van még hátra két mérkőzésünk, amelyeken szeretnénk összesen 6 pontot gyűjteni.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)