POLICE COFFE néven a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által indított országos bűnmegelőzési programnak a nyár első hétvégéjén Bács-Kiskun megye újabb települései biztosítottak helyszínt.

-Hirdetés-

2019. június 1-én délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának két szakelőadója, Váróczi-Bakos Rita r. őrnagy és Pestiné Zélity Brigitta r. őrnagy a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége által Soltvadkerten, a Vadkerti-tónál rendezett Megyei Polgárőr Napot színesítette prevenciós tevékenységével.

A helyszínen finom kávéval fogadták az érdeklődőket, ami mellé prevenciós információkat, tájékoztatást adtak az állampolgárokat leginkább foglalkoztató általános bűnmegelőzési és vagyonvédelmi kérdésekről, témákról.

A tájékoztatás során hangsúlyt kapott a 112-es segélyhívó jogszerű használata, a segélyhívás lehetséges esetei, a bejelentéskor a hatóságok által igényelt információk köre.

Az alábbi aktuális tanácsokkal is szolgáltak bűnmegelőzési szakemberek a lakosságnak:

  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!

  • Ne tartson otthonában nagyobb összegű készpénzt, gondoskodjon az értékes, és nem mindennap viselt ékszerek biztonságos – pl. széfben – tárolásáról!

  • Otthona ajtaját, ablakait gondosan zárja. A nyílászárókat rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!

  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!

Police.hu

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (3 db kép)