Tázláron is évről-évre sor kerül különböző nyári táborok megszervezésére, amiért minden szülő és nagyszülő egyaránt hálás, amiért ha csak egy kis időre is, de “leveszik a terhet” vállaikról a szervezők. Így nem kell kilogisztikázniuk, hogy ki vigyázzon gyermekeikre, amíg ők dolgoznak. Tulajdonképpen ebben nyújtanak hatalmas segítséget és örömöt a különböző táborok.

-Hirdetés-

„Így élvezték ők a strandot!”- Ezzel a mottóval indult útnak az idei első Napközi-Erzsébet tábor, amely június utolsó hetében került megrendezésre Gulyás Ágnes tanítónő és Sebestyén Mónika tanárnő vezetésével Tázláron.

A programot az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány finanszírozta.

A tábor első négy napjának reggelén a 34 résztvevő gyermek–kísérőikkel együtt – a kiskunhalasi termálfürdőben kezdte a napot. A gyerekek kiscsoportokra osztva felváltva vehettek részt úszótanfolyamon, illetve felügyelet alatt szabadon élvezhették a strand nyújtotta örömöket. Délutánonként változatos halasi programokkal színesítették a tábort a szervezők. Így a diákok eljuthattak egy gyalogtúra keretében a Sós-tó melletti kilátóba, a Thorma János Múzeumba, valamint bepillantást nyerhettek a tűzoltók munkájába is. A negyedik délutáni programra Soltvadkerten a kalandparkban került sor. Az egyik reggelen még egy kis kertészkedésre is jutott idő, amelynek célja Tázlár „felvirágoztatása” volt.
A napok zárásaként a gyerekek gospel énekeket és táncokat tanultak a Tázlári Művelődési Házban Sebestyén Mónika tanárnő vezetésével. A negyedik nap végén tréfás közösségi játékokkal lepte meg a résztvevőket a tázlári származású soltvadkerti plébános, Dr. Jeney Gábor. A tábor utolsó napján a csapat több szülővel kiegészülve a makói Hagymatikum-fürdőbe tett látogatást, ahol ez egész napot csúszdázással, játékkal és úszással töltötték. A lelkes gyerekek a medencében egy kis flashmobot is előadtak a megtanult dalokat és táncokat reprezentálva. A sok-sok élmény mellett minden táborozó ajándék hátitáskával, úszószemüveggel és természetesen egy Erzsébet pólóval lett gazdagabb.

Hálás köszönet a szülőknek, akik bizalmat szavaztak a szervezőknek és elengedték gyermekeiket, illetve a háttérben dolgozóknak, akik segítették a táborosok étkeztetését, programjait!

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)