A kiskőrösi mazsorettes lányok egész évben keményen dolgoztak a tanévben zajló fesztiválokon, minősítéseken, újabb és újabb koreográfiák megtervezésén, s azok megvalósításán. Ez a nyári szünetben sincs másképp. Míg a diákok többsége pihen és élvezi a nyári vakációt, addig ők időt és energiát nem sajnálva rendszeresen tartanak próbákat a szünidő alatt is.

-Hirdetés-

Gubacsi Zsófival, a Csillagfény csoport oszlopos tagjával beszélgettem.

VIRA: Mennyire volt mozgalmas a “tanévetek”?

ZS.:Az idei év eléggé tartalmasra sikeredett, ugyanis jártunk Törökbálinton, Kalocsán, Lengyelországban ezen belül is Tarnowban a testvérvárosunkban, emellett Hevesen, Kiskunfélegyházán, s persze itthon is bemutattuk, hogy mennyit fejlődtek a kiskőrösi mazsorettes lányok az elmúlt évben. Szeptemberben a fúvószenekarral Nagyváradra utaztunk, ami nagyon jól sikerült. Emellett pedig több városi vagy szomszédos település rendezvényein vettünk részt a fúvószenekarral. Idén megrendeztük az első tematikus Mazsorett Estünket, melynek témája az ABBA volt. Ezek lebonyolítása és megszervezése hatalmas feladat volt, hatalmas köszönet jár Rákócziné Erzsébetnek, Zsubori-Rohoska Andreának és Gmoser Györgynek. Valószínűleg még rengeteg embernek mondhatnánk köszönetet hiszen a Petőfi Sándor Művelődési Központ adott helyet Mazsorett Estünknek, míg a Bem iskola aulája szolgál próbáink helyszínéül. Tehát rengeteg embernek hálával tartozunk, amiért mindig támogatnak minket és bíznak bennünk. Összefoglalva igen sikeres tanévet zárhattunk.

A lányok gyakorlás közben

VIRA: Jelenleg milyen felállás van a mazsoretteknél a csoportokat nézve?

ZS.: A Zafír csoport akik már elbúcsúztak, tavaly újra összeálltak a Nyáresti Fúvósmuzsikára. Ezen jó szokásukat idén is folytatják. Ők csak heti 1-2 alkalommal próbálnak, mivel felnőttként már kevésbé érnek rá. A Csillagfény csoport, melynek én is tagja vagyok, városunk jelenlegi legidősebb csapata. Mi heti háromszor próbálunk, ugyanis a zenekarral augusztus 15-20. között Franciaországba utazunk. Így hétfőnként a külföldi útra készülünk, szerdán és pénteken pedig a zenekar által szervezett Nyáresti Fúvósmuzsikára. A nyáron még két kisebb csapat készül az augusztusi szereplésre, a Napfény és a Gyöngyszem csoport Kelemen Annamarie és jómagam segítségével. Ők heti kétszer próbálnak, mivel nekik még több idő kell egy-egy koreográfia betanulásához, memorizálásához. A legkisebbek az Orchidea csoportot alkotják. Ők a nyárra pihenőt kaptak, velük szeptemberben folytatja a munkát Dulai Petra.

Dulai Petra, az Orchidea csoport vezetője

A mazsorettcsoportok évek óta nagyszerű viszonyt ápolnak a kiskőrösi fúvószenekarral. Közös fellépéseik mellett sokszor a külföldi utakra is együtt készülnek. A zenekar tagjainak sem unalmas a nyár, gőzerővel dolgoznak a Nyáresti Fúvósmuzsikára, s erről bővebben következő cikkünkben olvashatnak!

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)