Az összetartozást ünnepeltük Kerekegyházán

-Hirdetés-

A megyei önkormányzat öt éve dolgozik azon, hogy mi, Bács-Kiskun megyeiek szoros kötelékekkel összefűzött, tenni akaró közösséggé formálódjunk. Ápolva sok éves hagyományainkat, megőrizve közös értékeinket ne csak megéljük a jelenünket, de biztos alapokon nyugvó jövőnket is éltessük. Ennek szellemében csatlakoztunk tegnap a nagy hagyományokkal rendelkező, kerekegyházi XVII. Arató Fesztivál programjaihoz.

A Szent István téren felállított sátrainkban megsütöttük és megszenteltettük a „Megye kenyerét”, melybe minden település beletette a saját, nagy gonddal termesztett gabonáját, ezzel is szimbolizálva megyei identitásunkat és az elmúlt öt év egy irányba néző, közös munkáját. Az összetartozásban nem csak megyei szinten, de Kárpát-medencei léptékben is hiszünk, ezért meghívtuk határon túli testvérmegyéinket a rendezvényre, akik boldogan mondtak igent a felkérésre és táncos, zenés műsoraikkal fergeteges színfoltot varázsoltak a fesztivál színpadjára. A vajdasági Topolyáról érkezett, több mint 30 éves múlttal rendelkező Cirkalom Táncegyüttes, a Hargita megyei Szilvamag Néptánccsoport, akik úgy tartják, hogy a zenét az angyalok hozták a földre, és az erdélyi Kárpátokból, Háromkútról hozzánk érkezett mindig mosolygós gyermekek táncbemutatóját hatalmas vastapssal ünnepelte a közönség.

Zárásként Szekeres Kamilla előadásában hallgathattuk meg az Ismerős Arcok:Nélküled című dalát, melynek sokunk fülében csengő refrénjét egy emberként énekelte minden jelenlévő: „…hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk.”

Sajtóközlemény
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)