A megyei harmadosztályú bajnokság középcsoportjának 4. fordulójában az Akasztó FC második csapata a Soltvadkert második számú együttesét fogadta. A találkozó igazi rangadónak ígérkezett, hiszen három forduló után csak ez a két gárda volt még száz százalékos.

-Hirdetés-

A találkozó meddő hazai fölénnyel kezdődött, majd a 18. percben ez a kisebb fölény góllá érett. A hazaiak labdát szereztek saját térfelükön, majd remekül ugratták ki Suhajda Gergelyt, aki a kijövő vendég kapus mellett elvitte a labdát, majd azt higgadtan továbbította a hálóba 1-0. Ezek után a 28. percben a tizenhatos vonaláról eresztett meg egy lövést Kővári Csaba. A hazaiak kapusának nem sikerült elérnie a labdát így az a bal alsóba kötött ki 1-1. A 36. percben kérdéses szöglethez jutottak a vendégek. Majd ezen, szögletrúgás után újra Kővári Csaba volt eredményes, ezúttal közelről kotorta be a lasztit a hazai kapuba 1-2. A 45. percben a vendég Balogh Attila futott el a jobb szélen, majd precíz beadására Soproni András érkezett, aki közelről helyezte be a játékszert az Akasztó kapujába 1-3. Így kétgólos vendég előnnyel vonultak a csapatok pihenőre.

Szrenkó István is pályára lépett az Akasztó II. csapatában

A második játékrészben a hazaiak cserékkel próbálták frissíteni csapatukat. Viszont gólt újra a vendégek értek el. A 60. percben Soproni András egyéni akciója után szépen lőtt a jobb sarokba 1-4. Ezek után a vendégek is többet cseréltek és a hazaiak próbáltak nyomni. A 80. percben még adódott egy nagy vendég ziccer. Amikor is közelről Szamosi Péter találta el a felső lécet. A 88. percben Szrenkó István végzett el szabadrúgást a baloldalról. Beívelése után a középen érkező Tóth Zoltán  fejjel szerzett gólt 2-4. A 90. percben Szrenkó István kapufája zárta le a találkozót. Így a rangadót végül 2-4 arányban a Vadkertiek nyerték.

Bódi Tamás tör előre

Tóth János edző (Akasztó FC II.):
Sajnos több hiányzónk is volt, főleg a középpályáról. Úgy gondolom a Vadkert úgy nyerte meg a meccset, hogy kapusunknak, Váczi Szabolcsnak a gólokon kívül nem kellett védenie. Így a hibáinkat kihasználva győzött a Vadkert FC. A Vadkert talán annyival volt jobb, hogy szervezettebbek voltak, és jobban passzoltak. Annyit tennék még hozzá, hogy a második kapott gólunk előtt nem szögletnek, hanem kirúgásnak kellett volna következnie véleményünk szerint. És volt egy les gólunk is, amit még a vendégek is elismertek, hogy nem volt les. Megyünk tovább, tesszük a dolgunkat jövő héten, Kiskunhalason szeretnék feledtetni egy győzelemmel ezt a mai vereséget. Gratulálok a Vadkert FC-nek.

Varga József technikai vezető (Vadkert FC):
Úgy gondolom sikerült egy jó mérkőzést játszanunk a mai napon. Kicsit tartottunk a találkozótól, hiszen csak úgy, mint nekünk az Akasztónak is ugyanannyi pontja volt a forduló előtt a forduló előtt. Egy nagy védelmi hibából szerzett vezetést az Akasztó. De fel tudtunk állni, és véleményem szerint jobbak voltunk minden csapatrészben. Igaz a végén cseréltünk elég sokat és beszorítottak minket, kapufát is rúgtak. Igaz 1-4-nél mi is eltaláltuk egyszer a kapufát. Nagyon jó mérkőzés volt szerintem mind a két csapat jobb volt, mint az osztálya. Akár egy megye kettes meccsnek is beillett volna a mai találkozó.

 B.D