A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapatánál igen mozgalmas napokon vannak túl. A csapat várakozáson alul szerepel az ősszel a bajnokságban, ami miatt edzőváltásról döntöttek a klub vezetői.

-Hirdetés-

Miután a gárda a 10. fordulóban 4-0 arányú vereséget szenvedett Kiskunhalason, arról határoztak az egyesületnél, hogy Holczimmer Tamás edző munkáját megköszönik és a feladat ellátásával Marton Istvánt, valamint Szabó Attilát bízták meg.

Az együttes ezek után fogadta hazai környezetben október 20-án a Tiszakécske gárdáját, akik ellen 2-0-ra (1-0) nyertek: Frittmann – Rózsa, Dobosi, Frei, Radics, Pekker, Márki, Molnár (Szamosi), Nagy Sz., Szabó Sz. (Lévai), Tóth Á. (Soproni).

Ezen a találkozón az új edzői páros munkáját nehezítette, hogy a csapatkapitány Szalai Ádámra nem számíthattak, aki kiskunhalasi mérkőzés alkalmával a találkozó végén reklamálásért megkapta a második sárga lapját és így a kiállítás sorsára jutott. A mérkőzés mezőnyben egyenlő erők küzdelmét hozta, de a soltvadkerti gyors akciók rendre nagy veszélyt jelentettek a kapura. A 9. percben Tóth Árpád a felezővonalról indulva futott le három védőt is, amely végén a bal oldali beadásából öngól született (1-0).

Ezen a mérkőzésen jól zárt a hazai védelem és nagyon kevés igazán veszélyes helyzetet tudtak kialakítani a vendégek. A szünet után jóval többet támadott a tiszakécskei együttes, beszorította a kapuja elé a soltvadkertieket, de mindig volt egy utolsó ember, aki menteni tudott vagy Frittmann Patrik kapus mutatott be bravúrt. A hazai ellentámadások során Tóth Árpád két alkalommal is a kapusra vezethette egyedül a labdát, de a helyzetet nem tudta gólra váltani. A mindent eldöntő második hazai találat a 87. percben született, amikor Tóth Árpád lefutotta a védőket és a kapust is kicselezve lőtte a labdát a hálóba (2-0). A soltvadkertiek nagy akarattal és elszántsággal fociztak ezen a napon és megérdemelten győztek.

Marton István és Szabó Attila

Szabó Attila – edző:
-A játékosok jó viszonyt ápoltak és ápolnak a mai napig Holczimmer Tamással, ezért a fiúkat megviselte a kiskunhalasi mérkőzést követő edzőváltás. A játékosokkal közölve lett, hogy a rossz eredményekért és a személyi változásért elsősorban ők a felelősek. Ez egy olyan sportág, ahol a teljes csapatot nem lehet elküldeni, ezért, ha valami nem működik, akkor az edzőt váltják le. Úgy látszik, hogy sikerült a csapatot mentálisan megfelelő szintre hozni és a fiúk elhitték, hogy tudnak jól játszani és nyerni. A játékosok hatalmasat küzdöttek, mindenki segítette a másikat, aminek győzelem lett az eredménye. Az 1-0 után kicsit ráültünk az eredményre, de a kontráink folyamatos veszélyt jelentettek és Tóth Árpád már a második félidő elején lezárhatta volna a mérkőzést. Amennyiben ezt a mentalitást tudja tovább vinni a csapat, akkor még szép eredményeket érhetünk el a hátralévő fordulókban.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)