Advent közeledtével néhány éve hagyomány már Kecelen, hogy a Városi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársai közös karácsonyfadíszítésre hívják a város apraját, nagyját. Idén erre november 28-án délután került sor.

A fenyőfát a Városgazdálkodási Csoport közreműködésével állították fel az épület előtti kis téren. A könyvtár munkatársai segítették a díszítés folyamatát, jöttek az iskolából a napközis tanulók és az óvodások közül néhányan. Az ágravalókat és a fényfűzéreket a könyvtár biztosította és aki tudott hozhatott a fára saját készítésű alkotást is. Különösen tetszett mindenkinek a Nyírjesi Óvoda gyermekei által ragasztott, gombok felhasználásával készült dísz és az óriási papírgömb.

A délután lényege a közösen eltöltött idő, az együtt tevékenykedés, alkotás, az ünnepre való hangolódás volt.

-Hirdetés-

Nem maradhattak el a finom csemegék sem, a Csendes Ősz Idősek Otthona konyhájában készült a forró tea és a fahéjas sült alma az alkalomra. Fangné Botos Jusztika saját készítésű palacsintával kínálta a jelenlévőket, melyből 250 darabot sütött, csokis, lekváros és fahéjas ízesítéssel a gyerekek nagy örömére. A következő napokban a könyvtár kertjének ünnepi dekorációja Matos Maja és csapatának jóvoltából új betlehemi összeállítással és a Városgazdálkodási Csoport munkája nyomán óriási adventi koszorúval is bővülni fog.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)