A Csengődi Dankó Pista Férfikórus jelentősége a település kulturális életében vitathatatlan. S hogy a közösségi életben is meghatározó, azt az is igazolja, hogy az idei pótszilveszterükön közel kétszázan vettek részt. Az évről évre hagyományosan megrendezett eseményen a csengődiek mellett akasztói, jakabszállási, keceli, kiskőrösi, soltszentimrei és tabdi vendégeket is köszöntött Dobó Sándorné Ica, az est szervezője.

-Hirdetés-

Pivarcsi Csaba polgármester köszöntőjében felidézte a kórus megalakulásának idejét, s azt, hogy rövid idő alatt milyen sok sikert értek el. Tóth Attila, a kórus vezetője megemlékezett a kórus közelmúltban elhunyt tagjáról, Tamás Istvánról. Mint mondta, az örökre eltávozott társuk szívükben, emlékeikben, nótáikban él tovább, s úgy fogalmazott: István derűs ember volt, s minden bizonnyal azt szeretné, ha ők ma este szépen énekelnének a közönség örömére. A megható szavakat követően mindennek eleget is tettek: dalcsokrokkal, valamint Ujvári Ignác, Juhász László és Tóth Attila szólóénekkel is a közönség elé lépett. A vendégek közül az akasztói Beszedics Mária és a kiskőrösi Jancsovicsné Magdi is egy-egy produkcióval gazdagította a programot, mely a kórus fináléjával zárult. A vacsorát mulatság követte, melyen Lucza Mihály és Szombati Imre, azaz a Melódia-duó muzsikált.

A Dankó Pista Férfikórust – Bakos Istvánt, Dobó Sándort, Juhász Lászlót, Király Attilát, Szűcs Lászlót, Tóth Attilát és Ujvári Ignácot a közeljövőben Csengődön a január 26-án, vasárnap rendezendő Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud elődöntőjén hallgathatják meg.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS