Január 11-én másodjára rendezték meg Tázláron a Böllér bált és disznótoros vacsorát. Szabó Csaba főböllér, a Kiskuntor vezetője indította útjára az eseményt, hogy a hagyományőrzést, baráti összefogást továbbvigyék, örökítsék a jövő nemzedéke számára.

-Hirdetés-

Jelen voltak azok, akik részt vettek valamilyen úton-módon a korábbi Kiskuntoron, legyen az szervező, böllér, segítő vagy éppen zsűritag, mindenkit szeretettel fogadtak akik érdeklődtek az esemény iránt. Megközelítőleg 140-en lehettünk.

Mezei Léna, Mezei Szonja és Frei Liliána meghatóan énekelték el az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Ifj. Tóth Csaba a tázlári kisbíró köszöntette a vendégeket és mondta el rigmusát, majd Bán Róbert polgármester ünnepi beszéde következett. Ezt követően vitéz Komlósi Mihály, a Hargita Gasztro Hagyományőrző Egyesület elnöke, a Vitézi Rend Kulturális Székkapitánya, a Bács-Kiskun Megyei Panoráma Világklub megyei elnöke mondott néhány gondolatot, majd Csányi Sándor elnök szólt a jelenlevőkhöz, végül  Szabó Csaba, az est házigazdájának gondolatait halhattuk. Ezt követően a tárogatóművész, Szedmák András kíséretében elénekeltük a magyar himnuszt. 

Érdekességképpen Csordás Katalin szebbnél-szebb népviseletes ruhái díszítették művelődési házunk falait. Katalin nagymamája bő szoknyás parasztasszony volt, így közel áll hozzá ez a világ: a mai napig őrzi szoknyáit, kendőit. Varrónőként dolgozik, készít megrendelésre és zsűrizésre is ruhákat. A népviseletes ruhák autentikus brokátselyemből, és lenvászonból készülnek, de az alapanyag függvénye, hogy a különböző tájegységeket mi jellemzi. Ez sok kutatómunkát kíván. 

Csordás Katalin népviseletes ruhái

Tombolanyeremény is várta a kedves vendégeket: Az ajándékok között megtalálható volt a műanyagtál, fakanál, fatál, konyharuha, édesség, ital, orchidea, zsírosbödön, szalámi. A főnyeremény egy hatalmas mangalica sonka volt.

Attila Kikić Szabadkáról, a Délvidékről érkezett kis falunkba. Évekkel ezelőtt csöppent bele a hagyományőrzésbe, mely által ismerkedett meg Szabó Csabával és azóta is töretlen ez a barátság. Attila felajánlása egy saját készítésű akácfa hokedli volt, melyre licitálhattak a kedves vendégek, mely 20.000 Ft-ért talált gazdára.

A befolyt összeget a következő Kiskunsági Gulyásfesztivál, Pásztor és Betyártalálkozóra fordítják, mely 2020. május 30-án lesz megtartva Tázláron.

Az egész est talpalávalóját Szedmák András és zenésztársai biztosították.

A szervezők ezúton is köszönik a támogatók segítségét, közreműködését!
Támogatók voltak: BÉ-KO KFT., F-F PACK KFT., FONT PINCÉSZET, GECSE MÓNIKA, KIRÁLY PÉK ÉS TÁRSA BT., KISKUNSÁGI DISZNÓSÁGOK, MAROS Z&MAROS G KFT., NOGADEKOR KFT., RODEÓ KOCSMA, SÁRKÖZI KRISZTIÁN, SCHISZLER PÁLINKA, TÁZLÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA, VIDA BAU KFT.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)